Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz kurlarının Türk Lirası karşısında değer kazanmaya başlamasıyla birlikte yaptığı döviz bozdurma çağrısına destek her geçen gün artarken kampanyaya bir destekte Bayburt Belediyesinden geldi. Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş bir açıklama yayınlayarak 500 dolar veya 500 euro bozdurup Türk Lirasına çevirdiğine dair makbuzu ibraz eden vatandaşlara Çanakkale gezisi hediye edileceğini belirtti.
Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan çağrının milli bir mesele olduğunu söyleyen Başkan Memiş Türk Lirasının değerinin korunmasında devlet kurumlarına olduğu kadar vatandaşlara da oldukça büyük görevler düştüğünü belirterek şu ifadelere yer verdi:
Bu Görev Hepimize Düşüyor
Hepimizin malumu olduğu üzere 15 Temmuzda bu aziz milleti yıkamayan dış mihraklar tarafından yeni bir oyuna başvurulmuş ve ülkemizi ekonomik açıdan yıpratmak adına yeni girişimlerde bulunmaya başlamışlar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu gelişmeler üzerine döviz bozdurma çağrısı yapmıştı. Allah’a çok şükür bu çağrı aziz milletimizde karşılığını buldu ve Türk Lirası yabancı paralar karşısında yeniden değer kazanmaya başladı. Bizde Bayburt Belediyesi olarak bu mücadeleye bir nebze katkı sunmak adına 500 euro veya 500 dolar bozdurduğuna dair makbuzu ibraz eden vatandaşlarımızı Çanakkale gezisine göndermeye karar verdik.
Bu Millet Her Zaman Hakkın Yanında Yer Almıştır
Şunu ifade edelim ki bu millet en zor döneminde bile dünyaya ders vermiş, yıkılmamış ve yaptığı her hamleyle dünyada ve bölgesinde gidişatları değiştirmiştir. Bunu daha önce Çanakkale’de, Kut-ül Amare’de ve en son 15 Temmuz gecesi yazdığı destanlarla ispatlamıştır. Bu şanlı millet her zaman olduğu gibi hakkın yanında yer almış, ecdadına layık olmuş, söz konusu vatan ve millet olunca üzerine düşeni her daim yerine getirmiştir. Kadirşinas milletimiz Baş Komutanının, Reis-i Cumhurunun çağrısına uyarak 15 Temmuzda olduğu gibi şer odaklarının bu operasyonuna da dur demiştir. Biz bir ve beraber olduğumuz zaman hiçbir şer odağının karşımızda duramayacağının farkındayız. Allah bu farkındalığımızı daim etsin.