Konursu’da ki incelemelerine onarımı devam eden Konursu Ulu Camii’nden başlayan Vali İsmail Ustaoğlu, yapılan çalışmalar hakkında Köy Muhtarı Durkaya Esentürk’ten bilgi aldı. Vali İsmail Ustaoğlu, yanındaki heyetle daha sonra köy meydanındaki bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve talepleri dinledi.
Köy sakinlerinin içme suyu hakkında şikayetlerini değerlendiren Vali İsmail Ustaoğlu, problemden ilgili kurumların haberdar olduğunu ve çözüm için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Vali Ustaoğlu, problemin, kalıcı çözümü için biraz daha zaman gerektiğini söyleyerek, “Şu anda terfili sistemle içme suyu sağlanıyor. Bundan dolayı sizlere de pahalıya mal oluyor. Gölet inşaatımızın ihalesi yapıldı. Sorunun kalıcı olarak çözümü için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
Vatandaşların farklı konulardaki taleplerini yanındaki heyet içerisinde yer alan ilgili kurum müdürleriyle değerlendiren Vali İsmail Ustaoğlu, “ Vatandaşlarımızın bu gibi konularda görüş ve talepleri bizler için önemli. Sayın Bakanımıza herhangi bir konuyla ilgili olarak sizden aldığımız şikâyetleri bildirdiğimizde gerekli kurumlar bunlarla ilgili düzenlemeleri tekrar yapabiliyor. Bir takım eksiklikler olabilir ama genel olarak bakıldığı zaman özellikle yeni teşvik paketi özellikle bu bölgeye yönelik cumhuriyet tarihinin en önemli projeleri arasında yer alır. İnşallah burası da bu teşviklerden en üst düzeyde ifade eder.” diye konuştu.
Konursu Köyü’nde bulunan PTT şubesiyle ilgili mevcut problemin çözümü için ilgili kurumlarla görüşeceğini aktaran Vali İsmail Ustaoğlu, köy sakinlerine gösterdikleri yakınlık dolayısıyla teşekkür ederek ziyaretini noktaladı.
Vali İsmail Ustaoğlu’na ziyareti esnasında İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ve İl Müftüsü Kemalettin Aksoy’da eşlik etti.