Rize basını olarak yıllardır Ovit tünelini kitaplaştıran ve yıllarca gazete ve haber sitlerindeki köşelerinde yazan meslektaşım Sayın İsmet Kösoğlu ve sonrasında bendeniz, Rize, İspir Erzurum yolu Ovit tüneli yapımı için verdiğimiz mücadelede bizlerin Erzurum tarafından en büyük destekçisi, Erzurum’un tanınmış siyaset ve fikir adamı Ovit tünelinin ve devamındaki tünellerinin yapımı noktasındaki yılmaz ve yorulmaz fikir ve çalışmalarıyla tanınan Sayın Tahsin Bayramoğlu abimiz olmuştur.

Sayın Bayramoğlu’nun tüm hayatı ve hatta beyninin her hücresi yıllardır Ovit tünelinin yapılması mücadelesine kilitlenmiştir. 30 yıldır tanıdığım memleket sevdalısı, Erzurum ilinin ve çok sevdiği komşu ili Rize sevdalısı, Sayın Bayramoğlu abimiz diyebilirim ki, yıllardır Ovit tüneli hastalığına yakalanmıştır. Bizzat şahidimdir, Tahsin abimiz kıldığı 5 vakit namazı sonunda yaptığı dualarından biriside, “Yüce Allah’ım Ovit tünelini görmeden benim canımı alma” duasıdır. Bu kabul olduğu için Allah’a her gün şükretmektedir. Şimdiler de bir başka duasında, Ovit tünelinin devamı olan ve yapımı devam eden, İspir-Erzurum arası Kırık ve Dallıkavak tünellerinin güzergâh olarak Kavaklıdere tünel güzergâhının Erzurum havaalanı güzergâhından yapılması mücadelesini vermektedir.

Herkesçe malumu, Ovit tünelinin yapılmasının baş mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır. Rize tarafında uzun yıllar konuşulan ve o yıllarda, Rize siyasetinde Ovit tünelinin yapımı noktasında en fazla mesai ve enerji sarf eden ve bu tarihi projenin hayata geçmesi için siyaseten en yoğun uğraş veren bir başka siyasetçide Rize eski Milletvekilimiz sn. Hasan Karal’dır. Bayramoğlu abimiz hemen her hafta beni ve İsmet beyi Erzurum’dan telefonla ararlar. Çoğu zamanda büyüğümüz olduğu için bizlerde onu ararız. Karşılıklı telefon konuşmalarımızdaki konumuz, İkizdere Ovit arasındaki tünel ve yollar ile yapımı devam eden, Kırık, Dallıkavak tünelleri ve diğer projelerle, Erzurum ve Rize’deki siyası gelişmelerdir.

Bu köşemden, Sayın sevgili Milletvekillerimize ve sayın sevgili bürokratlarımıza sesleniyorum! Lütfen sn. Tahsin Bayramoğlu abimizin sesini duyunuz ve bu önemli projeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaştırabilirseniz, Sn. Cumhurbaşkanımızın bu projeyi gördüğünde hoşuna gidecektir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanına hemen talimat vereceğine inanmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yeni projenin güzergâhının değiştirilmesi noktasındaki talimatı bu tüneller hayata geçtiğinde Erzurum-Rize arasındaki ulaşımın 150 km. düşeceğini hep birlikte yaşamış olacağız.

İnşallah yakın tarihte bu önemli projenin, Erzurum Milletvekilleri başta olmak üzere diğer ilgili bürokratlar ve bölgemizin insanı olan, Eski Karayolları Genel Müdürü, yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turan bakanımızda bu yeni projeyi Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a ulaştırır ve bu yeni proje hayata geçirilir. Bu yeni tünellerle Rize- Erzurum arası yeniden 40 km. daha kısalmış olur.