Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden   AK Parti Ardeşen Belediye Başkan adayı Said Yaşıyan “Gönül bağı sağlamsa yük de güzeldir, yolda. Ardeşen hepimizin. Tüm hemşehrilerimizin fikirleri bizim için önemli. İlçemizi hep birlikte yöneteceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Kazanan Ardeşen olacak” dedi.

Belediye Başkan adayı Said Yaşıyan  yaptığı ziyaretlerde seçim beyannamesi hakkında bilgiler aktardı.

MERKEZ CAMİ VE ÇEVRESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Projeleri hakkında bilgiler aktaran Said Yaşıyan, Merkez Cami ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesinin İlçenin çehresini değiştirecek bir proje olduğunu belirterek “Merkez Camimiz ve çevresindeki niteliksiz yapılar yeniden düzenlenerek camiye uygun peyzaj çalışmaları yapılacak. Cami ve Çevresine yöresel mimariye uygun modern bir görünüm kazandıracağız inşallah” dedi.

Ardeşen'de 433 nüfuslu köyün muhtar adayından iş makinesi ve kamyon vaadi Ardeşen'de 433 nüfuslu köyün muhtar adayından iş makinesi ve kamyon vaadi

BİZDEN PROJESİ

Hemşehrilerinin tüm istek ve taleplerini dikkate alarak “Bizden Projesini” ortaya koyduğunu ifade eden Belediye Başkan adayı Said Yaşıyan “Emeklilerimize %30 su indirimi bizden. Rize Ardeşen dolmuşlarında tüm öğrencilerimize %50 indirim bizden. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza %50 indirim bizden. Yeni evlenen çiftlerimize ilk hediye bizden. Sosyal tesislerde tüm hemşehrilerimize %25 indirim bizden. Ücretsiz konser ve festivaller bizden. 70 yaş üstü büyüklerimize evde saç bakım ve kuaför hizmeti bizden. Tüm okullara altyapı ve temizlik desteği bizden. Üniversite sınavında dereceye giren öğrencilerimize ödül bizden. Sporcularımıza malzeme ve müsabaka desteği bizden. Doğa ve yayla gezileri bizden. Öğrencilerimize yardımcı kaynak ve kitap desteği bizden. Taksi esnafımızın sorunlarına çözüm yolu bizden. Şehir Merkezi’nde ücretsiz WiFi hizmeti bizden. Üniversiteyi kazanan gençlerimize ilk bileti uçak bileti bizden” dedi.

ÇAYKUR ÇAY FABRİKASININ TAŞINMASI VE YEŞİL ALAN PROJESİ

Ardeşen Çay Fabrikasını farklı bir alana taşıyacaklarını belirten Başkan adayı Yaşıyan “Yavuz Selim Mahallesinde 37.000 m2 alanda bulunan Ardeşen Çay Fabrikamızı ilçe sınırlarında farklı bir bölgeye taşıyıp daha modern ve yüksek kapasiteli bir fabrika haline getireceğiz. Mevcut alanı ise Spor Tesisleri, Bizim Ev Kadın Yaşam Alanı, Çocuk Parkları, Sosyal Tesis vb. donatılarla zenginleştirilmiş yaşam alanları şeklinde projelendirerek halkımızın hizmetine sunacağız”dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ YENİ İŞ MERKEZİ

Şehirde nefes alabilecek bir koridor oluşturmayı hedeflediklerini aktaran Başkan adayı Said Yaşıyan “TOKİ ve Belediye işbirliğiyle şehrimizin tam merkezinde bulunan kütüphane ve çevresindeki 2000m2 alanı kapsayacak şekilde kentsel dönüşüm projemizi hayata geçireceğiz. Bu proje ile Atatürk Caddesi'ni sahil bandıyla birleştirerek şehrimizin nefes alabileceği bir koridor oluşturmayı hedefliyoruz. Proje sonunda Ardeşen’imize yeni bir iş merkezi kazandıracağız” dedi.

“MEYDAN PROJESİ VE KÜLTÜR MERKEZİ VE SİNEMA SALONU PROJE”

Meydan Projesi ile ilçenin modern ve yöresel bir mimariye sahip olacağını aktaran Said Yaşıyan “Dolana Deresi ile Yeni Otogar arasındaki Meydan Projemiz, modern ve yöresel mimariye uygun bir tasarıma sahip olacak. 12.000 m2 alanda, 600 araçlık otopark, çocuk parkı, dinlenme alanları, açık hava amfisi, halk pazarı, kafeler ve lokantalar bulunmaktadır. Meydan projemize entegre şekilde 750 kişilik Konferans Salonu, Sinema Salonları, Sanat Galerisi, Fuaye ve Sergi alanlarıyla donatılmış Kültür Merkezi ve Sinema Salonu Projemizide hayata geçireceğiz. Bu projemiz içinde barındırdığı alanlarla herkesi memnun edecektir” dedi.

TÜM ABONELERİMİZE %20 SU İNDİRİMİ

Başkan adayı Said Yaşıyan “Göreve gelir gelmez, hemşehrilerimize maddi destek olmak amacıyla tüm abonelerimize %20 oranında su kullanım indirimi sağlayacağız. Sağ olsun şu anda mevcut belediye başkanımızın yapmış olduğu GES projesi var. Oradan elde edeceğimiz gelirle de biz bunu inşallah %50’ye kadar çıkartacağız. Halkımızın hizmetine sunup, indirimimizi yapacağız. İlçemizde yapacağımız tüm projelerde önceliğimiz halkımız olacak “dedi.

DİDİ SU FABRİKASI PROJESİ

Belediye Başkan adayı Said Yaşıyan su fabrikası projesini çok önemsediklerini belirterek; “Fırtına mahallesi parke tesisleri bölgesinde ilçemize kazandıracağımız su fabrikası projemizle bölge ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak istihdamı artıracağız. Bu anlamda bu projemizi çok önemsiyoruz” dedi.

ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ PROJESİ

Mevcut Sanayi sitesinin üç katı büyüklüğünde bir sanayi projesi yapmayı hedeflediklerini aktaran Başkan adayı Said Yaşıyan “Fırtına Mahallesi'nde, Belediye Parke ve Beton tesisleri ile Fırtına Deresi arasında, mevcut sanayi sitesinin 3 katı büyüklüğünde, ilk etapta 75.000 m2 bir alanda orta ölçekli sanayi sitesi projemizi devletimizin de desteğiyle hayata geçireceğiz. Sanayi Sitemiz, bölgemizin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak ve 1000 kişilik yeni iş istihdamı oluşturacaktır. Esnaflarımızın gönlü istediği gibi bir dükkâna ulaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Belediye Başkan adayı Said Yaşıyan projelerinin bunlarla kalmadığını belirterek” Seçim beyannamemizde daha birçok projemiz var. İnşallah 31 Mart’tan sonra halkımız bize yetki verdiğinde tek tek hepsini hayata geçireceğimiz bir döneme gireceğiz. Amacımız ilçemize hizmet etmek. Biz halkımızla bağımızı sağlam bir şekilde kuracağız. Onlarla iç içe olacağız. Gönül bağı sağlamsa yük de güzeldir, yolda. Ardeşen hepimizin. Tüm hemşehrilerimizin fikirleri bizim için önemli. İlçemizi hep birlikte yöneteceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Kazanan Ardeşen olacak” dedi.