Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) açılan Bilecik standını ziyaret etti.
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 7’ncisi düzenlenen YÖREX’de 81 ilin yöresel ürünlerinin sergilendiği stantlar açılırken, Bilecik’in yöresel ürünlerinin sergilendiği stant ise büyük ilgi gördü. Bilecik Belediyesi’nin de yerini aldığı stantta Bilecik Bezi ve 700 yıllık geçmişi olan Osmaneli şerbeti, ilçelerinin yöresel ürünleri olan ayva, nar lokumu, Pazarcık bozası ile helvası, Kınık çömlekleri, halı dokuma tezgahında dokunan halılar tanıtıldı. Standı ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı adına bir plaket takdim etti. Bilecik Belediyesi çalışanı Umut Özdemir’in yazdığı ‘Tarihi Gizemleriyle Bilecik’ isimli kitap da hediye edilen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilecik standına hayran kaldıklarını belirttiler.
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bu yıl da fuarda Bilecik’in yöresel ürünlerin tanıtımında büyük bir rol üstlenirken, TSO Başkanı Mefail Ateş de fuarda yerini aldı. Fuara ayrıca, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru ve Bilecik Ziraat Odası Başkan Ahmet Sevinen de katıldı.