Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde "Şehirden Köye Göç" sloganı altından “Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi” kapsamında 78 adet büyükbaş, 80 adet küçükbaş hayvan dağıtıldı.
Gölpazarı’nda “Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi” kapsamında 13 çiftçiye 6’şar adet büyükbaş hayvan, 2 çiftçiye ise 40’ar adet küçükbaş hayvan olmak üzere 158 adet hayvan kura ile dağıtıldı. Konu hakkında bilgi veren Gölpazarı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mikail Babur, 2016 yılı başında 35 kişinin müdürlüklerine “Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi” kapsamında başvuru yaptığını belirtti. Babur, “Bakanlığımız yaptığı puanlama usullerine göre 15 çiftçimizin bu destekten yararlanmasını uygun buldu. Bakanlığımız ve müdürlüğümüz çiftçilerimizin daha profesyonel tarım yapmasını her zaman desteklemekteyiz” dedi.
Hayvanların sahiplerine teslim törenine İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Erkan Giritli, Gölpazarı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mikail Babur, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdürü Devrim Toraman, İl Genel Meclis Üyesi Ali Şenel ve çiftçiler katılırken, ayrıca çiftçilere plaket verildi.