Bilecik’te ilk defa 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlaması yapıldı.
19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve beraberindeki muhtarlar Bilecik Valisi Süleyman Elban’ı makamında ziyaret etti. Ardından Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can’ı ziyaret eden heyete, çeşitli hediyeler takdim edildi. Son olarak muhtarlar kendi adlarına adına verilen yemeğe katıldılar.
“Muhtarlar devlet memuru gibi kabul edilen kamu görevlileridir”
Ziyaret esnasında konuşan Bilecik Valisi Süleyman Elban, hepinizin çok iyi bildiği gibi hem çağdaş demokrasinin hem de geleneksel yapının alandaki en önemli birimlerinin köyler ve mahalleler olduğunu kaydetti. Elban, "Bunların başında da demokratik yollarla halkın iradesiyle seçilip gelen muhtarlarımız devletimizin, ülkemizin ve idaremizin kendileri göz bebeğidir. Kendileri hem seçilmiş olmaları sıfatıyla, bir kısım seçimlikle ilgili görev ifa ederken öbür taraftan kendileri aynı zamanda mülki görevler ifa etmeleri dolayısıyla resmi sıfat taşıyan, bir çok açıdan da, bir çok kanun tarafından devlet memuru gibi kabul edilen kamu görevlileridir" dedi.
“Muhtarlarımız sigortadır, mahallelerin can damarıdır”
Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar ise, muhtarların önemine değinerek, şöyle konuştu:
“Bugünü bize armağan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza canı gönülden selamlarımı iletiyorum, Bilecikli muhtarlar adına. Cumhuriyet temel taşlarından olan muhtarımız görevin başındadır. Muhtarlarımız sigortadır, mahallelerin can damarıdır. Bilecik’te 245 köy muhtarı, 60 tane mahalle muhtarı, merkezde 47 köy, 11 mahalle, 7 tane belde muhtarımız vardır. Toplamda 305 muhtarız. Bu günü bize armağan eden ve bu etkinliği sağlayan sayın valimize, belediye başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”