İSTANBUL Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 6'ncı nesil kablosuz iletişim teknolojisi çalışmalarına yönelik geçen yıl ilki yapılan “Haberleşme Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı”nın ikincisini düzenliyor. Kamu, üniversite ve endüstriden üst düzey katılımcıların yer alacağı “6G Çalıştayı”nda, yeni nesil çalışmalar ve haberleşme teknolojilerinin geleceği masaya yatırılacak.

2017 YILINDA ÇALIŞTAYIN İLKİ DÜZENLENDİ

Altıncı nesil haberleşme teknolojilerinin masaya yatırılacağı çalıştayın ilki geçen yıl yapılmıştı.Çalıştayda Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı C. Sami Tüfekçi, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu ve BTK’dan Daire Başkanı Ramazan Yılmaz’ın da aralarında olduğu isimler konuşmacı olarak yer almıştı.

MEDİPOL BÜNYESİNDE 5G LABORATUVARI BULUNUYOR

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) desteğiyle 5G teknolojisi üzerinde çalışmaların yapıldığı Türkiye’nin ilk ‘5G ve Ötesi Laboratuvarı’nı 2015 yılında kurdu. Yeni nesil iletişim sistemlerinin temellerinin atıldığı laboratuvarda 5G ve sonraki nesil iletişimde dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması ve teknoloji ihraç eden bir ülke haline gelebilmemiz planlanıyor. Daha önce ABD, Kanada, Japonya ve Almanya’da çalışan, alanında deneyimli Türk bilim insanları laboratuvarda görev yapıyor.

(FOTOĞRAF)