Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Alp Özdemir adlı girişimci tarafından tasarlanan mini bilgisayarı inceledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Yenilikçi Projeleri Geliştirme Merkezi (YEPGEM) ile teknoloji tabanlı yenilikçi projelerin sergilendiği programa katıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliği yaptığı programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Çağlar, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçivan, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Mustafa Aydın ile Türkiye Ekonomi Bankasın Gelen Müdür Yardımcısı Turgut Boz da katıldı. Teknoloji tabanlı yenilikçi projelerin tanıtıldığı toplantıda konuşan Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, 150 yıldır gerileme ve kaybetme döneminin yaşandığını belirterek, “Esasında baktığımıza zaman bu büyük medeniyetin mensupları, 150 yıldır gerileme dönemini, kaybetme dönemini yasıyor. Neden? ‘Alın teri kutsaldır’ derken akıl terini unuttuk.Halbuki akıl terini en çok merkeze alan ve akıl terine en çok değer veren medeniyet anlayışı hangi medeniyet anlayışıdır dersek; o bizim medeniyet anlayışımızdır.İnancımızın kitabı birçok ayeti kelimeyi ‘hiç düşünmez misin?,hiç akıl etmez misin ?’ diye sorarak bize akıl etmenin, düşünmenin aklın ve düşünce sonucu üretmenin gerekliliklerini ve sorumluluklarını yükler. Ama 150 yıldır akıl etmenin, 150 yıldır düşünmekten vazgeçtiğimiz için büyük oranda onu sınırlandırdığımız için bizim adımıza ve ya büyük medeniyet adına düşünenler ve akıl edenler farklı noktalara geldi, bizi de onun peşinde koşan sürüklenen bir noktaya taşıdı. Özü itibariyle çocuklarımıza ve gençlerimize akıl edebilmeyi, düşünebilmeyi, farklılıkları oluşturabilmeyi, başarabilme cesaretini; başarısız olursa korkmaması gerekliğini korkması gereken tek bir şey başarısız olmaktan değil, başarılı olma cesaretini kaybetmekten korkmak. Yoksa bir çok başarıların arkasında dünya kadar başarısız deneyimler vardır.Başarısız oldum, moralim bozuldu, ben bırakıyorum demiyoruz” dedi.

“Çocuklarımızda çok büyük bir potansiyelimiz var” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her bir yaşta 1 milyon 250 bin çocuğu ve genci olan her 5 yaşta ki dilimde de 6 milyonun üzerinde genci ve çocuğu olan bir ülkeyiz. Onların aklını, onların gönlünün ve vicdanını ne kadar özgüvenli ne kadar öz cesaretli geliştirebilirsek, onun arkasında tam aksine daha çok icat çıkar. Farklılıklar oluşturur, yenilikler oluşturur.”

“BU MİLLETİN POTANSİYELİNİ KEŞFETMESİ İÇİN ‘EVET’E BÜYÜK İHTİYAÇ VAR”

Konuşmasında referandum sürecine de değinen Müezzinoğlu, “Bu ülkenin, bu milletin potansiyelini keşfetmesi için ‘evet’e büyük ihtiyaç var. Çünkü bu millete 150 yıldır, farklı muamele yaptılar. Bu milleti hep korkutarak bir noktalara taşımaya çalıştılar. Bu millete inanmayan vicdanın, gönlüne, aklına inanmayan belirli odaklar tarafından kontrol edilebilir, nasıl anne- baba çocuklarını kontrol edip kalıplara sokmaya çalışıyorsa bu ülkeyi bu din insanını bu milleti de bir taraftan egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dediler, diğer taraftan da egemenliği belirli vesayet odaklarına yetkiyi verdiler” şeklinde ifade kullandı.

Müezzinoğlu, “Biz şimdi referandum da 21 yaşındaki oğlumuza, kızımıza,gencimize diyoruz ki sen istiyorsan, arzu ediyorsan mahallenin muhtarı olma, adaylık koyabilme hakkını sana verelim. İstiyorsan belediye meclisinde belediye meclis üyesi olma hakkını verelim.İstiyorsan belediye başkanı olma hakkını verelim.İstiyorsan sana Milletvekili olma hakkını verelim diyoruz” dedi.

Programa ev sahipliği yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, hedeflerinin ülkeye katkıda bulunacak hayallerin yakalanması olduğunu kaydederek, girişimci Beyinlerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Demir, “ Bizim burada temel hedefimiz, ülkenin dönüşümü ve gelişimine katkıda bulunacak, bu tür çalışmaların tarihin tozlu sayfalarında unutulmamalarını sağlamak. Bu beyinlerin, bu girişimci beyinlerin önünün açılması ve gerekli olan ortamın sağlanmasıydı. İleride gerçekleştirilebilecek ve ülkeye katkıda bulunacak hayallerin yakalanmasıdır.Bu hayallerin hayata geçirilmesi için gerekli kurum ve kuruluşların bir araya getirilmesi ve desteklenmesidir temel amacımız budur” şeklinde konuştu.

Programın ardından girişimcilerin icatlarının sergilendiği alanı gezen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Alp Özdemir adlı girişimci tarafından tasarlanan mini bilgisayarı inceledi. 35 TL fiyat biçilen parmak büyüklüğündeki bilgisayar için kendisinin 4 torunu olduğunu anlatan Müezzinoğlu, bahşiş ile birlikte kendisine 150 TL’ye mal olacağını kaydetti.

(Sadık Kahraman - Ufuk Kıvık / İHA)