Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Otomotiv Sektörü Tasarım Yarışmasında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemli Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Can Coşkun ve Prof. Dr. Zuhal Oktay Coşkun’un hazırlamış oldukları otomotiv tasarımı profesyonel kategoride Türkiye birincisi oldu.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin, Hedef 2023’de 500 milyar dolar ihracat hedefi doğrultusunda otomotiv endüstrisinin gereksinimlerine karşılık gelecek, farklılık ve yenilikçilik içeren projelerin teşvik edilmesi için bu yıl dördüncüsü düzenlenen Tasarım Yarışmasında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini temsilen katılan Doç. Dr. Can Coşkun ve Prof. Dr. Zuhal Oktay Coşkun profesyonel kategorisinde Türkiye birincisi oldu.



Bursa da düzenlenen törende birincilik ödülünü alan Doç. Dr. Can Coşkun yapmış olduğu konuşmada; alınan bu birinciliğin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ismini tasarım alanında Türkiye’de bir marka yapmak için atılmış ilk adım olduğunu ifade etti. Üniversitenin yerli tasarım ve üretim konusunda Türkiye’deki Üniversiteler arasında bir numara olma konusunda büyük hedefleri ve destekleri olduğunu söyledi. Bu inançla üniversitenin ilk yerli ticari makine tasarım ve imalatı projesinin kendisine ve çalışma ekibine verilmesi konusunda gururlandığını belirtti.

Yarışmada alınan Türkiye birinciliğiyle bu inancın boşa çıkarılmadığının gösterildiğini ifade eden Coşkun: “Patent başvurusunu yaptık. Çalışma için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfına destek başvurusunda bulunduk. Cevabın gelmesini bekliyoruz. Vakıftan alınan destek ile projenin hayata geçirilmesini planlıyoruz” diye konuştu.