Bingöl’ün Genç ilçesi Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, OHAL konutlarında ikamet eden hak sahiplerinin 20 yıldır tapu beklediğini söyledi.
1996 yılında Genç ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde yapılan OHAL konutları çürümeye yüz tutmuş durumda. Çözüm için tapu sorununun halledilmesi gerektiğini belirten Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, mahalleliler tarafından imza kampanyası düzenlediklerini ve sonuçları Ankara’ya gönderdiklerini dile getirdi.
Konutların dönüşmesi gerektiğine vurgu yapan Sarıoğlu, yetkililerin konunun çözümü için destek sunmasını isteyerek, “OHAL konutları 1996 yılında yapıldı. O zamanki dönemde arsa İl Afet Müdürlüğü’ne aitti. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi aileler için konutlar yapıldı. Şuanda orada oturan mağdur aileler tapularını alamadıkları için yıkık dökük evlerde oturmaya devam ediyorlar. Tek istekleri tapularını alıp, ya kentsel dönüşüm çerçevesinde daha iyi yaşam şartlarında daire sahibi olmak, ya da müteahhit eliyle dönüşüm gerçekleştirmek. Biz de Yenişehir Mahalle Muhtarlığı olarak tapuları almak için yoğun gayret sarf ediyoruz. Dilekçe ve imza toplayıp Ankara’ya yolladık. İnşallah Ankara’dan olumlu cevap gelir ve İl Afet Müdürlüğü’nün de onayıyla insanlar tapularına kavuşur ve yeni yapılarda oturma şansına sahip olurlar” diye konuştu.