Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Aile Sağlık Merkezleri ile Toplum Sağlığı Merkezi ve birinci basamak sağlık birimlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak için halk sağlığı laboratuvarı açıldı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen törende konuşan Bingöl valisi Yavuz Selim Köşger, laboratuvarın 1 milyon 800 bin TL’ye mal olduğunu belirtti. Aynı anda 60 Aile Hekimine hizmet verecek laboratuvar sayesinde hastanelerin de yükünün hafifleyeceğini kaydeden Köşger, “Önemli bir hizmete devreye almış olduk. 60 tane Aile hekimimize hizmet verecek. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün daha sağlıklı, daha kısa sürede sonuç alacak şekilde laboratuvarımızı hizmete açtık. Bu laboratuvarımız 1 milyon 800 bin TL’ye mal oldu. Bu laboratuvarda 64 test yapılacak. Sadece ASM’lerin kan ve diğer tahlilleri değil, aynı zamanda Halk Sağlığı Müdürlüğünün yürüttüğü köy içme suları dâhil bir çok hizmetin tahlili burada yapılacak ve kısa sürede sonuçlandırılacak. Ayrıca bu laboratuvar sayesinde hastanelerimizin de yükü hafifletilmiş olacak. Bingöl’de böylece zincirin bir halkasını daha tamamlamış olduk” dedi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler ise, laboratuvarın biyokimya ve mikrobiyoloji alanında birçok testi yapabileceğini belirti. Söyiler, “Laboratuvarımız Bingöl’de kurulan ilk entegre sisteme sahip olup, tek bir kan tüpünden 42 ayrı kan testini aynı anda çalışabilmektedir. Burada amacımız halkımıza daha kaliteli ve daha sağlıklı bir hizmet sunmaktır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı törenle gerçekleşti. Laboratuvarı gezen vali Köşger, Halk Sağlığı Müdürü Söyiler’den bilgi aldı.