Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan mazot desteğinin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.
Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yüzde 50 mazot desteğine yönelik açıklamada bulundu. Çiftçiler için büyük bir yük olan mazot giderine destek sağlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Karaarslan, “Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yüzde 50 mazot desteği, bütün çiftçilerimiz tarafından heyecanla karşılandı. Yüzde 50 mazot desteği, bütün çiftçiler için çok büyük bir faydadır. Çiftçilerimiz mazot desteği konusunda çok az destek alıyordu. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıklamasıyla umut ediyoruz ki ekilmeyen araziler de ekilmeye başlanacak. Devletimizden çiftçilerimize değer konularda da destek sağlamasını bekliyoruz” dedi.
Mazot desteğinin üretimi arttıracağını vurgulayan Karaarslan, “Tarımın yapıldığı büyük ova ve köylerimiz var. Genellikle buğday, mısır, karpuz ve çeltik ekimi yapılıyor. Devletin yüzde 50 mazot desteğiyle bu ekinler daha da fazla olacaktır. Mazot desteğinin sağlanması durumunda çiftçilikle uğraşmak isteyenler için büyük bir teşvik oluşmuş olacak” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan mazot desteğinin hayata geçirilmesini beklediklerini belirten Karaarslan, şunları kaydetti:
“Bütün çiftçiler şuanda heyecanla mazot desteğinin ne zaman hayata geçirileceğini bekliyor. Sayın Başbakanımızın açıkladığı mazot desteğinin ne tür şartlarda hayata geçirileceği, uygulamaya ne zaman geçirileceği çiftçilerimiz tarafından merak ediliyor. Devletimizin çiftçilerimize daha fazla destek sağlamasını talep ediyoruz. Çiftçi olmadan, ekin olmadan hiçbir şey olmuyor.”
Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, üreticilerin taleplerini hızlı ve sağlıklı sonuçlandırmak amacıyla oluşturulan ‘Yeşil Masa’ uygulamasının diğer kurumlara da yayılması gerektiğini ifade eden Karaarslan, “Yeşil masa uygulaması bizi çok memnun etmiştir. Çiftçilerimiz bürokratik işlemlerde zorluk çekiyor, bürokratik işlemlerin daha iyi işlemesini istiyoruz. Çiftçilerin uğrak mekânları haline gelen diğer kurumlarda da yeşil masaya benzer uygulamalar hayata geçirilmelidir” dedi.