Bir devletin, toplumun yaşaması için; ilmi, milli, manevi, evrensel değerler yaşatılmalı. Hak, hukuk, adalet, hakkaniyet, doğruluk, ilim, güzel ahlâk, din, iman, hayâ, edep, sanat, kültür, medeniyet, teknoloji, modernlik gibi yüksek fazilet değerlerine sahip olmalı. Bu İlahi, ilmi, evrensel değerler yaşanmadan, iki dünyada huzur, mutluluk, refah, rahatlığa erişilmesi olanaksızdır.

Bir devlet, toplum; maddi, manevi ve evrensel fazilet değerlerinden uzak kalırsa, ekonomi zayıf olur. Adalet ve eşitlik yoksa yanlışlıklar ve olumsuzluklar egemense, sapık ve popüler kültür yaygın ise; kötülüğe doğru gidiş var demektir! Zararlı ve kötü öğeler kullanılıyorsa, iç ve dış zararlı etkilerin etkisinde kalınmış ise; yıkım yakındır! Başarmak için mutlaka doğru başlayıp, dosdoğru ilerlemek gerekir.

 “Emperyalizmin şer güçleri bir ülkede atını, silahını, meydanı istediği gibi kullanma olanağına sahipse; kullanacağı akılsız, geri zekâlı, bilgisiz, bilinçsiz taşeronlar buluyorsa, o ülke iflah etmez!” “ Bir millet artık iyi- kötü, doğru - yanlış, güzel- çirkin, yararlı- zararlı, hak- batıl ayırt edemez duruma getirilirse; o toplumdan doğru, iyi, güzel, yararlı, değerli, önemli işler yapması beklenemez!” Dinsiz imansız davranışlarla her varlığa zarar verir hale gelinir! Batıl ile batık olunur! Küfür ile haktan hukuktan istikametten sapılır.

Emperyalistler, " böl, parçala, yönet," projesini günümüzde uygulamaktadır! Kullanılan cani- katil teröristler; İslam’a, Müslüman’a ve insanlığa çok büyük zararlar vermektedir! Dinsiz imansız Allahsız olan Marksistlerle, İslam'ı istismar eden dinci geçinenler; her yönü ile birbirine benzer katliamlar, soykırımlar, vahşetler, korkunç dehşet veren olaylar yapmaktadır! Çünkü ağababaları, efendileri aynı şer odaklarıdır!

Teröristlerin ve teröre destek verenlerin akılları, zekâları pek çalışmamaktadır! İleri, doğru, gerçek, geniş görüşlü değiller. Akıllı insan; " dünya ve ahirette zarar görmeyecek iş yapandır." Zeki insan; “zihin keskinliği, çabuk kavrayışlı olan kimsedir." Bu zalim paranoyak, paranoyamanyak, psikopatlarda zalimlik, cahillik, akılsızlık, geri zekâlılık vardır! Anlama, doğru düşünme, yapıcı işleyici akıl yoktur. Doğru düşünemezler ve akıl erdiremezler. Bu durumları ile en adi hayvanın yapmayacağı acımasız davranışlarda bulunurlar! Bu durumları ile hayvanlardan aşağı duruma düşerler! Âlemlerin yaratılışından beri, 13,7 milyar yıldır, bu kadar zarar veren bir hayvan türü yaratılmamıştır!

Ülkemizde olan terör; vatanımıza, milletimize, devletimize, birliğimize kast eden, karanlık şer odaklarının taşeronlarıdır. Ülkemiz 1806 yılından beri bölücü ve alçak terörün saldırısına uğramaktadır! Komünistlerle tüm şer güçler işbirliği içindedir. Tüm dünya şer güçleri, çağımızda İslam dünyasına ve Türkiye'mize saldırı halindedir! Her türlü insanı kullanma maharetine sahiptirler.

“Türk Milleti tarihte 16 İmparatorluk, 125 hanlık, beylik ve devlet kurdu.” Bu pis şer güçler, milletimizi bölemez, parçalayamaz. Halkımızı birbirine düşüremez. Özgürlüğümüze ve değerlerimize zarar veremez. Yükselişimizi engelleyemezler. İstikrar ve güvenliğimizi bozamazlar. Asla başarılı olamazlar. Bayrağımızı indiremezler. Gücümüzü asla kıramazlar. Baş eğdiremezler. 80 milyon asıl Türk Milleti, 220 milyon esas Türk Dünyası, 1,7 milyar değerli İslam Dünyası uyandığında, bilinçlendiğinde; bu şer güçler tümü ile bertaraf olacaktır! 1071 yılından beri bu aziz vatanda yaşayan saygın Türk Milleti, sonsuza dek bu vatanda inşallah yaşayacaktır. “Yeter ki akıllı, bilgili, bilinçli, çalışkan, cesur ve zeki olalım. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Fitne, bozukluk, nifak tuzaklarına düşmeyelim. Düşmanın tuzaklarını bilerek, tüm önlemlerimizi eksiksiz alalım.”