Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencilerinin Suriye’nin Halep kenti için başlatmış olduğu yardım ve araç konvoyu kampanyasına destek ziyaretinde bulundu.
Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH) Başkanı Muzaffer Taşcan ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İslam İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi M. Zahid Kuldaş ile birlikte BEÜ Öğrenci Konseyi, Üniversiteli Ak Gençlik (ÜNİAK) Bitlis Genç İHH, Anadolu Öğrenci Birliği ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bitlis Temsilciliği’nin "Halep’e yol açın" kampanyası kapsamında ortaklaşa düzenlediği "Halep için yardım kampanyasına" destek ziyaretinde bulunan Başkan Aksoy, konuya duyarlılıklarından ötürü öğrencilere teşekkürlerini iletti. Öğrencilerin yardım kampanyasına bağış yaparak destek sunan Başkan Aksoy, başlatılan kampanyanın önemine vurgu yaptı. BEÜ Öğrenci Konsey Başkanı Konsey Berk Yasin Şefkatlioğlu ise, öğrenci arkadaşları ile birlikte Halep için başlattıkları yardım ve araç konvoyu kampanyasının 13 Aralık Salı gününe kadar devam edeceğini söyledi.
Yardım kampanyasına öğrencilerin gereken hassasiyeti gösterdiğini kaydeden Konsey Başkanı Şefkatlioğlu, kampanya sonunda toplanacak yardımların Halep’e ulaştırılacağını ifade etti.
Başkan Aksoy, ziyaretin ardından BEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Konsey Berk Yasin Şefkatlioğlu ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.