Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Kulübü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında farkındalık konferansı düzenlendi.
Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Kulübü öğrencileri, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında “Günümüzde Sıkça Rastlanan Diyabet (Şeker Hastalığı) ve Tıbbi Beslenme Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar” konulu konferans düzenledi. Öğretim görevlisi Esma Aksoy Kendilci’nin önderliğinde Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Didem Güneş’in konuk olduğu programa Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Beyarslan, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aziz Aksoy, yüksekokulu personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Diyetisyen Didem Güneş’in, “Diyabette Tıbbi Beslenme Tedavisi, Diyabette Genel Öneriler, Karbonhidrat Sayımı ve Diyabet Kampları” konulu sunumlarının ardından katılımcılara şeker hastalığı ve beslenme broşürü ile yeşil elma ve mandalina dağıtıldı.
Ayrıca programa katılan öğrencilere “Tip 1 Diyabet’te Tıbbi Beslenme Tedavisi ve Karbonhidrat Sayımı” konferansı katılım belgesi verildi.
Program, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Beyarslan’ın Diyetisyen Didem Güneş’e teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim etmesiyle son buldu.