Bitlis Valisi Ahmet Çınar; atletizm, kick-boks ve muay thai branşlarında dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında dereceye giren sporcuları altınla ödüllendirdi.
Vali Çınar, makamında kabul ettiği 16 sporcuyu tek tek tebrik ederek altınla ödüllendirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Medeni Öztaş, Gençlik Spor Kulübü Başkanı Refik Avşar, Milli Takım Atletizm Antrenörü Fadıl Kara ve Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ömer Uğur’un da katıldığı programda Vali Ahmet Çınar, Bitlis’te sporun her türlüsünün yapılacağı bir spor köyü kurmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Çınar, “Sporcularımız hem ulusal hem de uluslar arası alanlarda bizleri gururlandırıyorlar. Bizler şehrimize madalyalar, kupalar getiren bu gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğündeki arkadaşlar ve spor kulüpleri, bütün kesimler hep birlikte bir gayret içinde bu başarıyı yakaladık. Sayılarımız giderek artıyor. Gençlerimize kıymet verdikçe ve onların nasıl başarılar elde ettiklerini gördükçe elimizden geleni yapıyoruz. Bitlis olarak şu anki en büyük hedefimiz, şehrin hemen Tatvan çıkışında 170 dönümlük bir arazide ve sporun her türlüsünün yapılabileceği, gençlerin orada sporlarını yaparken bir takım farklı etkinliklerinde yapılacağı çok geniş bir mekanda gerekli tesisleri kurmak suretiyle bir spor köyü oluşturacağız. Bu anlamda hem gençlerimizi spora alıştırmak, hem ulusal ve uluslar arası alanlarda büyük sporcular yetiştirmek gibi hedefimiz var. Bunda da inşallah başarılı olacağız” diye konuştu.
Vali Çınar, konuşmasının ardından sporcular ve antrenörlerle hatıra fotoğrafı çektirirken, spora verdiği destekten ötürü kendisine teşekkür plaketleri takdim edildi.