Bitlis Medeniyet Platformu tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde iki oturum olarak düzenlenen “Eyliyalar Şehri Bitlis’te İmam Hatip Okulları ve İmam Hatiplilerin Sorunları” çalıştayı sona erdi.
İlçedeki özel bir otelin toplantı salonunda düzenlenen “Eyliyalar Şehri Bitlis’te İmam Hatip Okulları ve İmam Hatiplilerin Sorunları” çalıştayında imam hatip okulları ve imam hatiplilerin sorunları masaya yatırıldı.
Sabah saat 10.00’da yapılan ilk oturumda Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hızır Tutan saat 14.00’da başlayan ikinci otumda ise Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Muş Alpaslan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Yüceer birer konuşma yaparak görüşlerini dile getirdiler.
Çalıştayın sona ermesinin ardından kapanış konuşması yapan İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Mustafa Cengiz, yeniden imam hatiplerin canlandırılması ve daha ileriye götürülmesi için neler yapılacağının masaya yatırılması gayesiyle böyle bir çalıştayı düzenlendiklerini belirtti.
Çalıştayla ilgili görüşlerin yazıya dökülerek, belirlenen sorunlar ve sorunların çözümü noktasında girişimlerde bulunaklarını kaydeden Cengiz, çalıştaya katılan herkese teşekkürlerini iletti.
Düzenlenen çalıştaya akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.