Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasının (TATSO) daveti üzerine İran’dan gelen turizm acenteleri yetkilileri, Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ı ziyaret etti.
TATSO yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İran heyetini makamında kabul eden Vali Çınar’a ziyaretin anısına TATSO Başkanı Bilal Dağdağan tarafından İran’dan getirilen el dokumalı tablo hediye edildi. Ziyarette, Vali Çınar’a Bitlis ile ilgili gözlemlerini aktaran İran heyeti üyeleri, gerçekleştirdikleri bu ziyaretin ardından Bitlis-İran arasında ciddi bir turizm atacağı başlatmayı hedeflediklerini ifade ettiler.
Ziyaret kapsamında TATSO öncülüğünde Bitlis ve ilçelerindeki bazı tarihi ve turistik yeri gezme fırsatı bulduklarını kaydeden heyet üyeleri, Bitlis ve ilçelerine hayran kaldıklarını ifade ederek, Bitlis’ten de İran’a ziyaret davetinde bulundular.
Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Heyetin Bitlis’e gelmesine öncülük eden TATSO Yönetim Kurulu Başkanı Dağdağan ve üyelerine teşekkürlerini ileten Vali Çınar, karşılıklı ziyaretlerin İran ve Bitlis’e olumlu geri dönüşleri olacağını kaydetti.
TATSO Başkanı Bilal Dağdağan ise, amaçlarının Bitlis-İran arasında turizm atacağı başlatmak olduğunu söyledi.
Daha öncesinde TATSO olarak İran’a geniş kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini anımsatan Dağdağan, kısa sürede bu girişimlerin meyvelerini alacaklarına inandıklarını ifade etti.
Ziyaretin ardından valilik binası önünde toplu fotoğraf çekimi yapıldı.