Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Davut Tezcan, uzun süredir çalışmaları devam eden ve yatırımcılara açılan organize sanayi bölgesinin (OSB) kente ekonomik olarak birçok faydasının olacağını söyledi.
Bitlis - Tatvan karayolu üzerindeki Üçyol mevkiinde 650 dönüm arazi üzerine kurulan organize sanayi bölgesinin proje, altyapı ve enerji ihalelerinin yapıldığını belirten Tezcan, sanayi bölgesinde ayrıca yağmur kanalları, atık su kanalları, ÇET raporu, güvenlik bantları, su depoları ve sanayi enerjisi için elektrik trafolarının da kurularak genel altyapının tamamıyla bitirildiğini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın başkanlığında 3 yatırımcıya daha arsa tahsisinde bulunduklarını ifade eden Tezcan, önümüzdeki yıllarda bu sayının artacağını ve Bitlis ekonomisine büyük bir katkısı olacağını söyledi. Hedeflerin OSB’yi daha fazla yatırımcıya açmak olduğunu kaydeden Davut Tezcan, “Organize sanayi bölgesinde kurulacak olan işletmelerin yanında, kurulacak olan alt birimleri de sayarsak en kötü ihtimal burada 3 bin kişiye istihdam sağlanmış olacaktır. Ayrıca gelecek olan işletmecilerimize arsaları öyle çok büyük fiyatlara satmayacağız. Burada amaç istihdam olacaksa bizde arsaları maliyeti fiyatına satışa sunacağız. Burada kar amacı kesinlikle güdülmeyecektir. Beklentimiz ilk organize sanayi bölgemizin kısa sürede işletmeciler tarafından değerlendirileceği ve en kısa sürede de Bitlis’e ikinci organize sanayi bölgesii yapılmasıdır” dedi.
Organize sanayi bölgesi için müracaatların başladığını da kaydeden Tezcan, yoğun bir talebin olduğunu da sözlerine ekledi.