Salih GÜNER / KIRŞEHİR ()-ONBEŞ Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri başladı.

Kırşehir Valiliği tarafından hazırlanan programa çerçevesinde saat 13.30’da Cacabey Meydanında 15 Temmuz Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi açıldı. Vali İbrahim Akın, Jandarma Komutanı Albay Orhan Ekemen, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, bazı daire müdürleri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar tarafından  gezilen fotoğraf sergisi öncesi Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan bir konuşma yaptı.

Aslan konuşmasında şunları söyledi:

“15 Temmuz’da terör örgütü Fetö’nün gerçekleştirmeye çalıştığı menfur darbe girişimine karşı Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kırşehir’de de halkımız onurlu bir şekilde darbeye karşı koymaya çalışmıştır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz sergimizle hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında Anadolu Ajansı tarafından fotoğraflanmış, karelenmiş ve ortaya koymuş o geceye ait bazı kesitler sunulmaktadır. Göreceğiniz fotoğraflar kahraman Türk Milletinin demokrasisine bayrağına, milletine ve Cumhurbaşkanına sadakatini yansıtmaktadır."

Aslan ayrıca, "Demokrasiye aşık Türk Milleti yüz yıllar içerisinde defaatle bu hain darbelere maruz kalmıştır. 15 Temmuz akşamında da bir kez daha bu vatanın bölünmeyeceğini ispat etmiştir. Hain darbe girişimine karşı Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla meydanlara çıkan bütün yurttaşlarımı bir kez daha şükranla minnetle yad ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimi minnetle anıyorum. Bu ve buna benzer hain teşebbüslerin gerçekleşmemesi adına Türk Milleti her zaman bir ve beraber olarak tek vücut olmaya devam edecektir" dedi.