İZMİR'in Ödemiş ilçesinde yaşayan Kader ve Cihan Ünal çiftinin 'Yağmur' adlı 17 aylık bebeklerine biyonik kulak takıldı. Çiftin,şu an 8 yaşında olan oğullarına da 4 yıl önce biyonik kulak takılmıştı.

Kader ve Cihan Ünal çiftinin ilk çocuklarına 8 yıl önce takılan biyonik kulaktan sonra 17 aylık Yağmur adlı bebeklerine de biyonik kulak takıldı. Yağmur bebek 4 hafta sonra implanta takılacak ses modülüyle ilk kez ses duyacak. İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği'nde gerçekleştirilen ameliyatın ardından açıklama yapan Prof. Dr. İbrahim Çukurova, özellikle doğuştan işitme kaybı yaşayan veya ilk 4 yaşında ateşli bir hastalık geçirmesi sonucu işitme kaybına uğrayan çocuklara, eğer uygunsa 'biyonik kulak'  takıldığını belirtti. 'Koklear implant' cerrahisini Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2007 yılından beri başarıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti. İşitme engeli olan hastalara yönelik gerçekleştirilen bu ameliyatın 4 yaşına kadar yapılmasının çocuğun işitme ve konuşma kabiliyetiyle birlikte topluma kazandırılmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Çukurova, 'Koklear implant' cerrahisinin riskli ve narin bir ameliyat olduğunu ifade etti. Prof. Dr. İbrahim Çukurova, Yağmur bebeğin ilk duyduğu seslere anlam veremeyeceğini, seslerin ifadelerini öğrenmesi için ailesinin ve uzmanların destek vereceğini belirtti.

Çocuklarının sağlığına kavuşmasından mutluluk duyan anne Kader Ünal ilk çocuklarının da işitme engeliyle doğduğunu ve biyonik kulak ameliyatıyla birlikte yaşıtlarına yetiştiğini ve şuanda da gayet sağlıklı bir çocuk olduğunu ifade etti. Kader Ünal "8 yıl önce oğlum da ameliyatını bu hastane de olmuştu. Yapılan ameliyattan, gösterilen ilgiden ve destekten son derece memnun kaldığımız için tekrar buraya geldik. İnşallah kızım da en kısa zamanda duyacak ve konuşmaya başlayacak. Onların 'Anne', 'Baba' demeleri inanılmaz bir duygu" dedi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAF