Can ÇELİK/ADANA,()-ADANA’da “Başarı İçin Bağlılık” temasıyla düzenlenen “2’nci İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi” başladı.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ve Yenilikçi İnsan Kaynakları Derneği tarafından bu yıl “Başarı İçin Bağlılık” temasıyla düzenlenen “2’nci İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi” Sheraton Otel'de düzenlendi. 
‘İNSAN KAYNAKLARINDA SİNERJİ OLUŞACAK’
Zirvenin açılışında konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, zirvede "Başarı İçin Bağlılık" temasının iletişim ve iş birliğine katkı sağlayacağını belirterek insan kaynakları alanında bir sinerji oluşacağına dikkat çekti. İnsanın değerli bir varlık olduğunu ve iyi işlenmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş şu şekilde konuştu:
“İnsan kaynakları bir insanın hayatına dokunmayı, insana yön vermeyi, hedef belirlemeyi amaçlayan iş ve çalışma hayatının en önemli unsurlarından biridir. Bugün geldiğimiz noktada eski usul özlük ve personel birimleri artık işlevini yitirmiştir. İş dünyasının profesyonelleri, adama göre iş devrini kapatmış, işe göre en nitelikli adamı seçmenin gayretini göstermeye başlamışlardır. Bu nedenle insan kaynağı birimlerinin ve yöneticilerinin profesyonelleşmesi, zamanın gerektirdiği donanıma sahip olmaları da kaçınılmazdır."
1 MİLYON 93 BİN İSTİHDAM
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Sinan Temur ise yaptığı konuşmada işveren ile nitelikli iş gücü arasında köprü olduklarını ve hedeflerinin istihdam oranını sürekli yükseltmek olduğunu söyledi. Temur, İŞKUR olarak 2002 yılında 24 bin işe yerleştirmelerinin bulunduğunu ve bu sayının 2018 yılında 1 milyon 93 bine ulaştığını belirterek, “İŞKUR olarak gelişerek büyüyoruz. Milyonlarca, yüzbinlerce iş arayanımıza, işverenimizle sürekli sahada iş birliği içerisinde ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmada işveren temsilcilerimiz, kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var, bu üçlü mekanizma, diyalog bir sinerji oluşturmakta. Bu sinerjiden faydalanarak teşviklerimizle diğer kaynaklarımızla daha etkin iş birlikleri yapmaktayız. Bu tempo sayılı kentlerimizde var, bunlardan biri de Adana'dır" diye konuştu. Bu sene yaklaşık 500 bin iş yeri ziyaret ettiklerini söyleyen Temur, 3 milyona yakın iş arayanlara yönelik danışmanlık ve 30 bine yakın eğitim kurumu ile bağlantı kurduklarını dile getirdi.
‘NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ ŞART’
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ise Türkiye'de de en önemli sorunlardan birinin istihdam olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“İş gücü piyasaları her geçen gün daha karmaşık bir hale geliyor. Vasıflı iş gücü açıkları önemli boyutlara ulaştı. Türkiye’nin iş piyasasında gelişmesi için yüksek nitelikli çalışanlara önem vermesi bu alanda çalışmalar yapması kaçınılmazdır.”
Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ancak daha nitelikli, daha yüksek katma değerli ürünler üreterek ulaşılabileceğini aktaran Kıvanç, bunun da ancak yüksek nitelikli iş gücü ile başarılabileceğine emin olduklarını söyledi. Zirve açılış konuşmalarından sonra ödül dağıtımı ve söyleşilerle devam etti.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ