MANİSA'da yabancıların Türkçe öğretmesi için açılan kurslara katılan 316 yabancı, Türkçe öğrendi. Çoğunluğu Suriyeli olan yabancılardan 123'üne sertifikaları verildi.

Manisa'da yabancı uyruklu kişilerin yaşamlarını daha kolay sürdürebilmeleri için Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile okullarda ve halk eğitim merkezlerinde 15 Türkçe kursu açıldı. Açılan kurslara yetişkin ve genç olmak üzere 316 yabancı katıldı. Çoğunluğu Suriyeli mültecilerden oluşan yabancı uyruklulardan 123'ü kursları bitirerek, Türkçe öğrendi. Türkçe kurslarına katılan 123 yabancıya Şehzadeler Belediyesi Bedesten Salonu'nda sertifikaları verildi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca ile birlikte çok sayıda yabancı katıldı. Programda yabancı uyruklular ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte kendi ülkelerinin bayraklarını salladı. Şehzedeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Manisa'ya gelip yerleşen Türkçe bilmeyen yabancılara yardımcı olmak için harekete geçtiklerini belirtip, okuma yazma bilmeyenlere de iş bulmalarını sağlamak için Türkçe öğrettiklerini söyledi. Ermiş, "Açılan kurslar büyük talep gördü. Kurslardan ücret almadık. 15 kurs düzenledik ve 123 kursiyere sertifika veriyoruz. Yabancıların Türkçe öğrenme istekleri devam ediyor ve yeni kurslar açacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı ve Türkçe şarkılar ve şiirler okundu.

Nermin UÇTU / MANİSA, ()

FOTOĞRAFLI