AMASYA'nın Suluova ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ilk etapta 260 kişinin istihdam edilmesi planlanan 50 milyon lira yatırımlı tesisin arsa tahsisi için imzalar atıldı. 22 parsel alanda ayakkabı tabanı ve taban hammaddesi üretimi yapılacak tesisler kapsamında, bölgede yaşanan işsizliğin de azaltılması hedefleniyor.

Ziylan Grup, Suluova OSB ve Suluova Ticaret Sanayi Odası arasında imzalanan protokol ile Suluova Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsis edilen 22 parsel alanda ayakkabı tabanı ve taban hammaddesi üretim tesisleri için ilk adım atıldı. 50 milyon liralık yatırım ile Haziran 2019’da başlanacak olan projenin, 30 ayda tamamlanması planlanıyor. İlk etapta 260 kişinin istihdam edileceği üretim tesislerinde, 2 yıl sonunda ise istihdam edilen kişi sayısı 600’e çıkarılarak. Tesiste; 15 milyon çift ayakkabı tabanı ve 15 bin ton hammadde üretilecek. 

Tesisin arsa tahsisi için düzenlenen imza törenine, Amasya Valisi Osman Varol, Suluova OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Fatih Üçok, Suluova TSO Başkanı Turgut Aksu, Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kayalı ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükarıkan ve tesise katkı veren ANT Kauçuk Firma Sahibi Mahmut Karataş katıldı.

Amasya Valisi Osman Varol, istihdam imkabu sağlayacak olan tesisi önemdesiklerini belirterek, "Suluova Organize Sanayi bölgemizde uzun gayretlerden sonra Türkiye’nin önde gelen ayakkabı firmalarından olan Ziylan Grup tesis kurmaya karar verdi. Bunun yer tahsisi ile ilgili olarak şirket temsilcileri ile OSB yönetimi arasında imzalar atılacak. Bu gerçekten hayırlı bir iş. İlk etapta 6-7 ay içerisinde ön yatırım gerçekleşerek 200 kişinin üzerinde bir istihdam sağlanacak. Akabinde 30 aylık süre içerisinde yatırım boyutu 50 milyon TL’yi bulacak ki bu Suluova ilçemizde ve ilimizdeki en büyük yatırımlardan bir tanesi olacak. Ayrıca burada yaklaşık 600 insanımız iş imkânına sahip olacak. Suluova’mız özellikle ayakkabı tabanı üretimi konusunda Türkiye’nin önemli üslerinden birisi haline gelecek. Ben burada emeği olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Ülkemizin geçmekte olduğu ekonomik dalgalanma sürecine rağmen yatırımdan, girişimden vazgeçmeyen Ziylan Grup şirketimize, şirket yönetici ve temsilcilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Öncelikle yatırımı gerçekleştiren şirketimize, Suluova’mıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ZİYLAN GRUP

1960 yılında Ahmet Ziylan tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan Ziylan Grup, bugün Türkiye ayakkabı pazarının en önemli firmaları arasında bulunuyor. 14 bin kişiye istihdam sağlayan Ziylan Grup, yılda 45 milyon çift ayakkabı satışı gerçekleştiriyor. Ziylan Grup, bünyesine kazandırdığı markalarla yurt dışı pazarında da Türkiye'yi temsil ediyor.