DENİZLİ'nin Tavas ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Sultan Gülbahçe'ye yapılan anjiyoda, kalp damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıktı. Tıkalı damarları açılan Gülbahçe'ye ritim bozukluğu nedeniyle de kalp pili takıldı.

Kızılcabölük Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk, 9 torun sahibi Sultan Gülbahçe, son aylarda yaşadığı halsizlik ve göğüs ağrısı şikayetleri nedeniyle özel bir hastaneye başvurdu. Hastanede Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Nihat Pekel tarafından yapılan anjiyo sonucunda, Gülbahçe'nin kalp damarlarının tıkalı olduğu tespit edildi. Gülbahçe'nin tıkalı damarları balon ve stent yöntemiyle açıldı, ancak kalp ritim bozukluğu da ortaya çıkınca, şoklama özelliği olan kalp pili takıldı. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Gülbehçe, doktoruna teşekkür etti.

Operasyonu gerçekleştiren Uz. Dr. Nihat Pekel, hastanın ileri bir yaşta olması nedeniyle kalp pili takılmasının risk taşıdığını belirterek, "Hastamız bize 6 ay önce başvurmuş. Nabızda yavaşlama olması nedeniyle kalp anjiyosu ve kalp pili takılması önerilmişti. O zaman hasta ve yakınları bu müdahaleleri hastanın vücudu kaldıramaz diye düşünerek istememişlerdi. Ancak hastanın şikayetlerinin devam etmesi ve son olarak da birkaç kez bayılması nedeniyle tekrar başvurdular. Anjiyoda gördük ki bir damarı tamamen, bir damarı da tamamına yakın tıkalı idi. Oldukça büyük olan bu iki damarı hemen anjiyo masasında işleme devam ederek, balon ve stent yöntemiyle açtık. Başarılı damar açma işlemine rağmen kalp ritim bozuklukları devam eden, kalp atışları aşırı hızlanan ve yavaşlayan hastamıza şoklama özelliği olan kalp pili taktık. Hastamız ileri yaşına rağmen gayet başarılı operasyonlarla sağlığına kavuştu" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAF