SAMSUN,() - 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna gidilen yolda atılan ilk adım olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "19 Mayıs Kenti Samsun Kurtuluş ve özgürlük meşalesinin tüm ülke sathına yayıldığı sembol bir şehirdir" dedi.

 İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Başkan Tok, yayımladığı mesajda, " İlkadım İlçesi'nin adını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 99 yıl önce Samsun ayak bastığı ilkadım’dan aldığına dikkat çekti. 
İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, " 19 Mayıs’ta Samsun’a atılan o 'ilk adım', Kurtuluş zaferine atılan en önemli adımlardan biridir. Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılan milli birlik ve beraberlik şuuru, kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur. Bu günde aynı şuuru devam ettirmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza dek yaşatmak ortak düşüncemiz olmalıdır. 19 Mayıs 1919 vatanın yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan gün olarak tarih sayfamızda yerini almıştır. Bu sebepledir ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e doğum günü sorulduğunda, 'İşte benim doğum tarihim 19 Mayıs 1919' cevabını vermiştir.  19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna gidilen yolda atılan ilk adımdır" diye konuştu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'nin geleceğini gençlere emanet ettiğinin altını çizen Başkan Tok,  "Gençlerimiz, Türkiye’nin geleceği, yarınlarımızın teminatıdır. Biz gençlerimize güveniyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz.   15 Temmuz’da da gördük ki, gençlerimiz hiç düşünmeden ölüme koştu. Kendini tankı altına attı. Göğsünü kurşuna siper etti. Çanakkale ve İstiklal Harbinde binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir.  Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen görev ve gençlerimizin sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar saygılar sunarım" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI