BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’nde "Üretimde Bende Varım Projesi" kapsamında kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarının açılışı yapıldı. Adilcevaz Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı katkılarıyla İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kadınlara yönelik açılan meslek edindirme kursları sayesinde, kadınlar yapacakları el emeği ürünlerini satarak kendi ayakları üzerinde durabilecek.

Adilcevaz Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı katkılarıyla "Üretimde Bende Varım Projesi" kapsamında kadınlara yönelik kurslar düzenlendi. Proje kapsamında kursa katılacak olan kadınlara geleneksel kıyafet tasarımı, cam, seramik ve hediyelik eşya, kuaför, epilasyon ve cilt bakımı, takı tasarımı ve aşçılık kursları verilecek. Kursun açılışında konuşan Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, kadınlara önemli bir mekân kazandırıldığını söyleyerek, "İlçemizdeki kadınların daha iyi ortam ve şartlarda eğitim alabilmeleri için Belediyemiz ve Kalkınma Bakanlığı’nın SODES projesi kapsamında onlara yeni bir mekân hazırlandı. Bu mekân sayesinde inşallah kadın kursiyerlerimiz burada alacakları eğitim ve yapacakları işlerle aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Zamanla bu mekânın daha iyi hale gelmesi için maddi imkânlarımız ölçüsünde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Özellikle Belediye Başkanımıza ve belediyemiz personeline böyle bir proje hazırladıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu mekânın kursiyerlerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.
Adilcevaz Belediye Başkan Vekili Cemil Günay ise, kadınlara yönelik olarak yürütülen projenin büyük faydalar getireceğine dikkat çekerek, verilecek mesleki bilgi ve beceri kursları sayesinde, kadınların mesleki anlamda yeterli duruma gelmelerine katkı sağlanacağını söyledi. 

FOTOĞRAFLI