ANTALYA, () - ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) personeline, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ayhan tarafından 'Kişisel Gelişim ve Etkili İletişim' eğitimi verildi.

AESOB kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında, birlik personeline yönelik etkili iletişim ve halkla ilişkiler eğitimi verildi. AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ayhan tarafından gerçekleştirilen eğitimde, kişisel gelişim, etkili iletişim, halkla ilişkiler, nezaket ve davranış kuralları, esnaf-personel ilişkilerine yönelik eğitim sunumları ve uygulamalı örnekler üzerinden iletişimin önemi anlatıldı.

Göreve geldiği günden bu yana birliğin kurumsal kimliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları oldukça önemsediğini belirten AESOB Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, "2017 yılının sonundan itibaren birçok eğitim toplantısı düzenledik. Bu eğitim çalışmalarımızın devamlılığı için Prof. Dr. Ahmet Ayhan hocamızla istişarelerde bulunduk ve kendisi de bizlere seve seve yardımcı olacağını ifade etti. Yine, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanımız ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörümüz ile de görüşmelerimiz oldu. Önümüzdeki günlerde farklı eğitim programları düzenlemeye karar verdik" dedi.

Merkez ve ilçelerde çalışan birlik personelinin tüm işlemlerini esnaf ve sanatkarlarla ilgili olduğunu kaydeden Başkan Dere, dolayısıyla personelin esnafı nasıl karşılayacağı ve nasıl ağırlayacağının kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Esnaf ve Birlik arasındaki diyaloğun önemine işaret eden Adlıhan Dere, "Esnafımız işlemlerini gerçekleştirdikten sonra buradan ne kadar mutlu ayrılırsa bizler görevimizi o kadar iyi yapmış oluyoruz. Düzenleyeceğimiz farklı programlarla hem bilgilerimizi tazeleyeceğiz hem de iletişim becerilerimizi bir adım öteye taşımış olacağız" diye konuştu.

Adlıhan Dere'nin açılış konuşmasının ardından, Prof. Dr. Ahmet Ayhan, Kişisel Gelişim ve İletişim Becerileri konulu eğitim sunumunu gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI