ANTALYA, () - ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından iftar verildi.

AESOB hizmet binası önünde düzenlenen geleneksel iftar programına Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdür Vekili Ramazan Ahmet Taşır, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kepez Belediye Başkan Vekili Serhat Demir, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, İYİ Parti İl Başkanı Nizamettin Sağır, Ak Parti İl Başkan yardımcıları Mehmet Kocabaş, Abdullah Acar, CHP İl Başkan yardımcıları Hüseyin Öztaş, Hasan Kiraz, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanları, oda başkanları ve yönetim - denetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar programında konuşan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ramazan ayının sabır, iyilik ve paylaşma ayı olduğunu kaydetti. Ramazan ayı başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun ise cehennemden kurtuluş olduğunu kaydeden Başkan Dere, "Tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını diliyorum" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da kınayan Başkan Dere, “Dünyanın neresinde kim tarafından kime yapılırsa yapılsın her türlü zulmün insanlık suçu olduğuna inanıyor ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de "Ramazan ayının en güzel tarafının böylesine güzel sofraları paylaşmamız ve bir araya gelerek sohbet etmemiz, dayanışmamız. Bugün Antalya'da bu iftar sofralarının dünya barışına da büyük bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple bu sofraların hazırlanmasına vesile olan ve bizlerle beraber paylaşan herkese teşekkür ediyorum, bu mübarek ayın feyzinden, bereketinden tüm insanlık aleminin sebeplenmesi temennisiyle hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI