ADANA Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD), Osmaniye’nin Kadirli İlçesinin tarihi ve turistik bölgelerinde fotoğraf eğitim gezisi düzenledi.
Kadirli Belediyesi, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) ile AFAD işbirlikteliğiyle gerçekleşen geziye 44 kişi katıldı. Eğitim gezisine katılan 173. dönem kursiyerlerine fotoğrafçılık konusunda bilgiler verilirken, Harkaçtığı Eğitim ve Kültür Müzesi, Alacami Müzesi, Kent Müzesi, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi ve Karatepe Kilim Atölyesinde mekan ve insan görselleri üzerine çalışma yapıldı. 
8 yıl önce kapatılarak belediyeye devredilen cezaevinin kent müzesine dönüştürülmesi sonucu  kazanılan mekan kursiyer öğrenciler tarafından beğeniyle gezildi. Eski cezaevi, yeni müzenin bir odası aslına uygun korunurken, diğer odalarda cansız mankenlerle desteklenen kent kültürü, tarihi, sosyal yaşam ve sanatına uygun dokular fotoğraf karelerine yansıtıldı.
KAVAK ve AFAD yetkilileri ile kursiyer öğrenciler ayrıca Karatepe Aslantaş Barajı kenarında 6 kilometrelik doğa yürüyüşüne katıldı. Fotoğraf eğitim gezisinin son durağı Karatepe Kilim Dokuma Atölyesi oldu. Kursiyer öğrenciler burada kök boya iplik yapımı ile el işi göz nuru dökülerek örülen ünlü Karatepe Kilimlerini fotoğrafladı.
Kadirli Belediyesi ve Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı yetkililerine ilgilerinden dolayı teşekkür eden Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı Tahsin Sezer, "Usta öğretici ve kursiyerlerimiz de katkılarıyla oldukça güzel fotoğraflar ürettik. Kadirli ilçemizin görsel arşivine katkı yapmanın mutluluğunu yaşadık" dedi.
Kadirli gezisi fotoğraflarından oluşan sergi 15 gün boyunca dernek binasında sergilenecek.
 
FOTOĞRAFLI