VATAN Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, TSK'nın Afrin harekatını desteklediklerini vurgulayarak, askere destek için vatandaşlara ev ve işyerlerine Türk bayrağı asmaları çağrısı yaptı.

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, TSK'nın Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Operasyonuna destek vurgusu yapan Albayrak, "ABD destekli Suriye PKK'sına verilen silahlar, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit etmektedir. Yılanın başı, kendi arazisinde ezilmelidir. O nedenle Mehmetçiğimizin bu harekatı başarıyla sürdürmesi en büyük temennimizdir" dedi.

Halkı ev ve dükkanlarına bayrak asmaya davet eden Albayrak, "Bu harekatın başarıya ulaşması için Suriye ile işbirliği yapmak şarttır. Esad iktidarına karşı beslenen husumete bir son verilmelidir. Bu hem Suriye'nin toprak bütünlüğü için hem de askerlerimizin güvenliği için önemlidir. Suriye devleti ile diplomatik ilişkiler yeniden tesis edilmelidir. Türkiye'nin son üç seneden beri yaşadığı 15 Temmuz hadisesi, ülkemizde patlayan bombalar, Rus büyükelçisinin suikastla öldürülmesi ve benzeri bütün olaylar, bunun bir Türkiye-Amerika savaşı olduğunu göstermektedir. Vatandaşlarımızın meseleye bu gözle bakması gerekmektedir. Şimdi yeni bir kampanya başlatıyoruz. Tüm Aydınlı vatandaşlarımızın evlerine, işyerlerine al bayrağımızı asmalarını istiyoruz. Böylece birlik beraberliğimizi pekiştirelim ve teröre en güzel cevabı Türk bayrağı asarak gösterelim" dedi.

Burhan CEYHAN / AYDIN, ()

FOTOĞRAFLI