AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla Kocatepe Asri Mezarlığı içindeki Hava Şehitliği'nde çelenk töreni yapıldı. Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, askeri erkan ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Hava Piyade Üsteğmen Mehmet Kölemen, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Kuran tilaveti sunuldu. Tören, şehitliğin gezilmesi ve karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Şehitlikteki törenin ardından Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans salonunda Osman Gazi Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma töreni gerçekleştirildi. Buradaki programda öğrencilerin hazırladığı oratoryo, tiyatro ve şiir gösterileri sunuldu. Öğrencilerin oluşturduğu koro tarafından Çanakkale türküleri seslendirildi.

FOTOĞRAFLI