AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da Down Sendromlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Fatma Mert başkanlığında kuruldu.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla Afyonkarahisar'da dernek kuruldu. Engelli bireylere gönül veren ve down sendromlu ailelerle yakından ilgilenen Fatma Mert, derneğin kuruluş amacı ile ilgili ilk toplantısını üyelere verdiği kahvaltı programıyla duyurdu. Kahvaltı programında down sendromlu çocukların Kafkas halk oyunu gösterisi ilgi gördü. Gönüllerince eğlenen down sendromlular herkesi hayran bıraktı.

Fatma Mert, ilk aşamada 80 down sendromlu aileyle birlikte derneği kurduklarını anlattı. 17 ilde ve 22 ülkede temsilciliği bulunan Uluslararası Down Sendromu Federasyonu'na derneklerinin bağlı olacağını aktaran Başkan Fatma Mert, down sendromluların melek yüzlü olduğunu söyledi. Mert, "Melek yüzlerimiz ve aileleriyle daha önce yine bir araya geldik. Çok samimi ve sıcak bir ortamda bu kardeşlerimiz ve sorunlarıyla alakalı araştırmalar yaptık. Melek yüzlerimizin candan ve riyasız kucaklayışları, sevgileri ve masumiyetleri bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Evlerine misafir olup hasbihal ettiğimiz melek yüzlerimizin aileleriyle birlikte Afyonkarahisar Down Sendromlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurmayı istedik ve kurduk. Amacımız down sendromlu çocuklarımızın ve ailelerinin sesi olmaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI