Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi tarafından TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği düzenlendi. Şenlikte öğrenciler hazırladıkları çalışmalarla hünerlerini sergiledi.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Teknolojiye ayak uyduran öğrenciler hünerlerini bilim şenliğinde sergiledi. Öğrencilerin yaptıkları çalışmaları inceleyen Vali Yardımcısı Erhan Günay, geleceğin vizyonuna sahip gençlerin yetiştiğini söyledi.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş de TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı'nın amacının bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaymak olduğunu aktardı.

Gümüş, "Şenliğimiz 4 gün sürecek olup, ilk 3 gününde kurum binamızda merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerden her kademedeki öğrencilerimiz 30 farklı alanda atölye ve laboratuvar etkinliklerine katılacak. Yine 10 Mayıs'ta Rehberlik Araştırma Merkezi konferans salonunda öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yönelik 4 bilim söyleşisi düzenlenecek. Şenliğimiz son gününde ise Sandıklı kent meydanında bilim kültür ve bilim iletişimin toplumun daha geniş kesimlerine yaymak bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak amacıyla etkinlikleri düzenlenecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Erhan Günay ve protokol üyeleri stantları gezdi, öğrencilerden ve görevlilerden bilgi alarak, uygulamaları denedi.

FOTOĞRAFLI