ANTALYA, () - ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, cemiyetin 34'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kuruluşu 14 Ocak 1984'te gerçekleştirilen AGC'nin 34'üncü yaşını tamamladığını hatırlatan Mevlüt Yeni, cemiyetin yurt içi ve yurt dışında saygın gazetecilik örgütlerinden biri haline geldiğini görmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Yeni, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Yaşadığı çağa tanıklık eden gazeteciler, doğruluk ilkesinden ayrılmadan kamu yararına yazan, söyleyen, uyaran ve bilgilendiren kişilerdir. Yasama, yürütme, yargıdan sonra 4. kuvvet olan basın, demokrasinin baş aktörlerindendir. Evrensel insan haklarının korunmasına ve geliştirilmesine katkı yapan gazetecilik mesleği, kişi yararını değil, halkın ortak yararını düşünmeyi gerektirir. AGC de bu denli ulvi bir meslek olan gazeteciliğin sorumluluğunu taşıyan üyelerin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu olarak 34 yılı geride bırakmanın onurunu taşıyor. Türkiye'nin en büyük ve etkili gazetecilik örgütlerinden biri olan AGC, üyesi ve kurucusu olduğu Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında meslek sorunlarına eğilmekte, Türkiye çapında çalışmalara imza atmaktadır. Meslektaşlarımızın sahada karşılaştıkları sorunların çözümünde de AGC her daim yanı başlarında olmaktadır. Basın İş Kanunu kapsamında basın çalışanlarına sağlanan 'yıpranma payı' primlerinin hafta sonu, resmi tatil, rapor ve yıllık izin zamanlarında devre dışı bırakılmasına yönelik başlatılan uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz. Gazetecilik mesleği sadece mesai saatlerinde yürütülen bir meslekten öte evde, tatilde bulunduğu her ortamda okumayı, araştırmayı, çalışmayı gerektiren bir meslek olduğundan 'Yıpranma payını dinlenme günlerinde devre dışı bırakalım' mantığı doğru değildir."

FOTOĞRAFLI