Salih GÜNER/KIRŞEHİR ()-Kırşehir’de Ahilik Haftası kutlamalarına öncülük eden ve bu uğurda malını-mülkünü harcayan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ilme Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatiifi’nin kurucusu ve yaklaşık 50 yıllık başkanlıklarını yürüten ve 90 yaşında hayata gözlerini yuman “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü toprağa verildi.

Bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitiren Karagüllü'nün cenazesi öğle saatleriroe hastane morgundan alınarak Ahi Evran Camisi'ne getirildi. Eşi İsmet Karagüllü ve akrabaları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Törene, Karagüllü'nün yakınları, Vali Vekili Adnan Kayık, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen,  Kırşehir eski Valisi LYütfullah Bilgin, Kırşehir eski Milletvekili Metin Çobanoğlu, Kırşehir Eski Belediye Başkanları Cahit Gürses ve Halim Çakır, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze namazı öncesinde konuşma yapan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, yaklaşık 35 yıl Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifinde ve odada Karagüllü'nün yanında çalıştığını, bu nedenle de kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi.

Ahi Baba” Karagüllü’nün kendisine çalışmalarında  hep güç ve destek verdiğini ve bu nedenle lider bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Öztürk, "Bizler için Mustafa Karagüllü Kırşehir Esnaf Birliğimizin ve Kooperatifimizin kurucusu olmaktan çok daha fazlasıydı. Sevgi dolu bir ağabey, gerçek ve vefalı bir arkadaş, ülkesine aşık bir vatandaş, aydın ve vizyoner bir yönetici ve çalışanlarına güç veren ve her zaman destkemleyen bir liderdi. Ama daha da ötesi geniş halk kitleleri tarafından çok sevilen bir o kadar saygı duyulan, kalbi vicdanı büyük, alçak gönüllü bir insandı.  Hayata pozitif bakış açısı ve hoşgörüsüyle hepimize örnek oldu.. efalı bir arkadaş, ülkesine aşık bir vatandaş, aydın vizyonlu bir yönetici, çalışanlarına güç veren bir liderdi. Daha ötesi geniş kitleler tarafından sevilen, alçak gönüllü, bir insandı. Mustafa Karagüllü, hayata pozitif bakış açısı ve hoşgörüsü ile hepimize örnek olurdu. Acımız büyüktür. O bir ekol, bir çınar ağacı idi. Ahi Baba, bütün Türkiye'ye mal olmuş, Ahiliği her yerde en iyi şekilde anlatan bir Ahi idi. Allah mekanını cennet eylesin. Ruhunu şad eylesin, onun hatırasını da yaşatmayı bizlere nasip eylesin" dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de Mustafa Karagüllü denince Ahiliğe ve Kırşehir'e adanmış bir ömrün akıllara geldiğini vurgulayarak "Bütün ömrünü yollarda Ahiliği anlatmak için harcadı. Ömrü boyunca ne milletin ne devletin malına tamah etmedi. Gözü hiçbir zaman oralarda olmadı. Hatta tüm mal varlığını Ahilik uğruna harcadı. Ahi Evran Külliyesi içinde bir yere adını vererek ölümsüzleştireceğiz” diye konuştu.

Karagüllü'nün cenazesi, cenaze namazının kılınması ve dua edilmesinin ardından Kümbetaltı Mezarlığı'nda defnedildi.