AHİLER  Kalkınma Ajansı tarafından açılan “Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’nun kararı sonucu hibe almaya hak kazanan projeler açıklandı.

Değerlendirme sonucunda İl Özel İdare tarafından başvurulan 1 adet proje ve ortak olarak başvuruda bulunduğu 3 adet proje olmak üzere toplamda 4 proje de hibe almaya hak kazandı. Ajans tarafından her bir projeye verilecek destek miktarı yaklaşık olarak 700.000,00 TL olmak üzere toplamda 2.791.592,94 TL’dir. 4 projenin başvuru sahipleri tarafından sağlanacak eş finansman desteğiyle birlikte toplam maliyeti ise 7.112.473,22 TL olacak. Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan 1 milyon 791 bin bin 592 liralık hibe desteği hak kazanan Kırşehir İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada destek tutarları ile ilgili şu bilgiler verildi:

"Başvuru sahibi olduğumuz “HAVZA’NIN CAN DAMARI” adlı proje ile Akpınar İlçemize bağlı Deveci, Pekmezci ve Köşker Köylerimizin kanalizasyon suları Karaova Barajı’na dökülmekte olduğundan hem Baraj hem de Kızılırmak’ın kirliliğinin önüne geçilmesi için “Atıksu Arıtma Tesisi” kurulacaktır. Projenin toplam maliyeti 2.311.316,76 TL’dir. Mucur İlçe Özel İdaresi ile başvuruda ortak olduğumuz “SUYUN HAKÇA PAYLAŞIMI” adlı proje ile Mucur İlçemize bağlı Karakuyu ve bu köye bağlı Rışvan Mahallesi, Devepınarı, Yörücek, Kızılağıl ve Büyükkayapa köylerine suyun herkesçe eşit kullanılması hedefi doğrultusunda su kollektör ve entegre su dağıtım pano sistemleri kurulması buna ilaveten Büyükkayapa Köyünün yetersiz olan su ihtiyacını karşılamak amacıyla terfi hattı kurulması planlanmaktadır. Projenin toplam maliyeti 1.116.992,73 TL’dir.. içekdağı İlçe Özel İdaresi ile başvuruda ortak olduğumuz “YAŞAMIN KAYNAĞI” adlı proje ile Kırşehir Çiçekdağı İlçesi'ndeki Bozlarevci, Boğazevci, Kaleevci, Gölcük, Konurkale, Kabaklı ve Acı köylerinin (7 köyün) sağlıklı içme suyuna kavuşmalarının sağlanabilmesi için gerekli alt yapının oluşturulması amacıyla isale hattı projesinin hazırlanması planlanmaktadır. Projenin toplam maliyeti 2.754.039,81TL’dir. Kaman İlçe Özel İdaresi ile başvuruda ortak olduğumuz “BOZKIRA HAYAT” adlı proje ile Kırşehir İli Kaman İlçesi Kargın Yenice ve Yeniyapan Köylerinde asbestli borulardan yapılmış içme suyu hatları Polietilen ve PVC borularla yenilenecektir. Projenin toplam maliyeti 930.123,92 TL’dir.”