BİTLİS'in Ahlat ilçesinde, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde jandarma ekipleri tarafından asayiş uygulaması yapıldı.Uygulamalarda, 3 bin 3 aracın sorgulanırken ,çeşitli suçlardan aranan 43 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Ahlat Kaymakamlığı, jandarma ekiplerinin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde yaptığı asayiş uygulaması ile ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada şöyle denildi:
"Bitlis İl Jandarma Komutanlığı, Ahlat ilçe Jandarma Komutanlığı'nca bayram süresi ve seçim öncesi güvenliğinin sağlanması amacıyla 14.06.2018-17.06.2018 tarihleri arasında icra edilen 29 uygulamada, 3 bin 133 şahsın sorgulaması yapılmış,1'i  'Silahlı Terör örgütüne üye olmak suçundan'  aranan H.G. isimli olmak üzere, çeşitli suçlardan aranan 43 şahıs yakalanmıştır. Aynı süre içerisinde, 3 bin 3 aracın sorgulaması yapılarak, 1 araç yakalanmıştır. Aynı dönem içerisinde terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen S.B. ve H.B. isimli 2 şahsın ev ve eklentilerinde arama yapılmış, terör örgütü propagandası yapmak suçlaması ile aranan İ. T isimli şahıs yakalanmıştır. Bitlis İl J jandarma Komutanılğı  KOM Şube Müdürlüğü ile Ahlat İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen planlı faaliyet kapsamında, takip edilen ve Ahlat Sulh Ceza Hakimliğince uyuşturucu ve uyarıcı madde imal etmek suçundan aranan 2 firari şüpheli olmak üzere, Van’dan Ahlat’a düzenli olarak uyuşturucu madde sevkiyatı yapan E.K isimli 1 şüpheli Van ilinde, E.B isimli 1 şüpheli ise, Tatvan ilçesinde yakalanarak tutuklanmıştır.Yasak dönemde balık avlayan 2 şahıs yakalanmış, şahıslar ile birlikte 50 metre germe ağ, 80 kilogram canlı inci kefali yakalanmış, balıklar tekrar Van Gölüne salınmıştır. 2 şahsa bin 780 TL idari yaptırım kararı uygulanmıştır. Bayram süresince icra edilen trafik kontrollerinde 1 sürücüye alkollü araç kullanmaktan işlem yapılmış, sorumluluk bölgemizde herhangi bir trafik kazası meydana gelmemiştir"