Servet ARSLAN / AĞRI, ()-Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi ve İbrahim Çeçen Vakfı İşbirliğiyle ERASMUS tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Kültür ve Kongre Merkezindeki Selçuklu Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer, Fakülte Dekanları ve öğrenciler katıldı.
    Toplantının açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, “Üniversitelerden beklenen öncelikli nitelik, kelime anlamına da uygun olarak, evrensel olmalarıdır. ERASMUS Programı’nın önemi tam da bu noktada kendini gösterir. Dolayısıyla, ERASMUS Programı özünde dünya bilimine entegre olmuş, kapsayıcı, çoğulcu, çok sesli ve bu sayede açık fikirli 'Dünya vatandaşları' yetiştirmeyi amaçlar" diye konuştu.
    Prof. Dr. Şimşek, ERASMUS Programı, başta gençler olmak üzere kişilerin yabancı dil, girişimcilik, dijital becerileri gibi yeni nitelikler kazanmalarına, istihdam edilebilirliklerini artırmalarına, kültürler arası farkındalıklarını güçlendirmelerine, dezavantajlı kesimlerin toplumla uyumuna, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadele edilmesine destek olduğunu söyleyerek, ERASMUS Programının öğrencilere sağlayacağı faydaları ve mezuniyet sonrası iş yaşamına olan katkılarına değindi.
    İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
    "ERASMUS programı sizlere birçok fayda sağlayarak dünyaya bakış açınızı değiştiriyor. Yurtdışı deneyimi insanlara farklı kültürleri tanıma, diğer gelenek ve görenekleri, yaşam biçimlerini eğitim, kültürsanat gibi birçok konuda yeni şeyler öğrenmemizi sağlıyor. ERASMUS programının imkânlarından mutlaka yararlanılması gerekir. IC Vakfının bu anlamda öğrenciler için her türlü desteği sağladığını ve bundan sonra da desteğe devam edecektir."
    ERASMUS Birim Koordinatörü Okutman Nimetullah Aldemir ve Erasmus Öğrenci Koordinatörü Okutman Murat Gürbüz, ERASMUS öğrenci öğrenim hareketliliği programı hakkında öğrencilere bilgi verdi ve soruları yanıtladı.
    Toplantıda ayrıca daha önce ERASMUS öğrenci hareketliliği programından faydalanarak Avrupa’da eğitim alan Eğitim Fakültesinden Berivan Yıldız, Fen Edebiyat Fakültesinden Songül Başer ile İktisat ve İdari Bilimler Fakültesinden Fadıl Yiğit yurt dışı deneyimlerini fotoğraflarla paylaşarak sunum yaptı.

FOTOĞRAF