İZMİR'de AK Partili kadınlar, kentte yaşayan kadınların sorunlarını tespit edip çözüm önerileriyle birlikte raporlayarak partinin genel merkezine iletti. Kadınlar en çok çarpık kentleşmeden, trafik yoğunluğundan şikayetçi oldu, tarihi binalara sahip çıkılmasını istedi.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, "Kadın ve Çevre Atölyesi" konulu çalıştay düzenledi. Kadınlar, burada dillendirilen sorunlar ve çözüm önerilerini titizlikle inceleyerek, rapor haline getirdi. Kadın dostu bir kentte nelerin olması gerektiği, hangi sosyal donatı alanlarına ihtiyaç duyulduğu, engelli ve yaşlı kadınların yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için ne tarz projelerin yapılması gerektiği gibi konular raporda yer aldı. Hazırlanan raporun Genel Merkez’e de iletileceğini belirten Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, şunları söyledi:

"Kadınlarımız, İzmir’deki çarpık kentleşmeden şikayetçi. Kentin acilen estetik bir görünüme kavuşmasını ve yeşil alanların artmasını istiyorlar. Tramvayın faaliyete geçmesiyle birlikte, bazı otobüs hatlarının iptal edilmesi ve oluşan trafik yoğunluğu da herkesi mağdur ediyor. Bu durum, kadınlarımızı çok zorluyor. Bunun yanı sıra İzmir’in, kadın ve çocuk dostu bir kent olmadığı görüşündeler. Kadın dostu bir şehirde, hanımlarımızın az ücretle ya da ücretsiz olarak toplanabilecekleri, çocuklarıyla zaman geçirecekleri, içinde eğlence merkezi ile spor tesisinin de olduğu çok sayıda alan olmalı. Ancak İzmir’de yeterli merkezin olmadığı çok açık."

'TARİHİ BİNALAR KADERİNE TERK EDİLMEMELİ'

Raporda, İzmir’in genel sıkıntılarına da dikkat çekildiğini belirten Büyükdağ, şöyle devam etti:

"İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ile kurumlar arasındaki iletişim çok zayıf. Yollar sürekli kazılıp kapatılıyor, sonra yeniden kazılıyor. Kazılan yollar da hemen kapatılmıyor. Konteynerdeki çöpler, şehir merkezinde olmasına rağmen zamanında toplanmıyor. Kentimize değer katan tarihi binalar da bakımsız ve kaderine terk edilmiş durumda. Binaların restore edilip, yenilenmesi gerekiyor. İzmir’in birçok yerinde hissedilen pis koku, nefes almamızı zorlaştırıyor ve mikrop saçıyor. Tüm bunlar, kadınlarımızın dikkat çektiği ve acilen çözüm getirilmesini istediği başlıca konular arasında yer alıyor."

İZMİR, ()

FOTOĞRAF