AK Parti İzmir milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, uyuşturucu ile mücadele konusunda partilerinin çok ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.

İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren ve zaman zaman bağımlıların aileleri ile karşılaşan AK Parti İzmir milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, bu sorunun çözümü için önemli adımlar atıldığını söyledi. Çankırı, "Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak adına Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu'nu kurduk. Bu konuda kapsamlı bir eylem planı hazırlayarak uygulamaya koyduk. Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ile Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı hazırlık çalışmalarını sürdürmekteyiz. Bağımlılık ile mücadele kapsamında toplam 2.8 milyon kişiye farkındalık eğitimleri verdik. Hastanelerde poliklinik ve servisler oluşturup ÇEMATEM ve AMATEM sayılarını artırdık. Uyuşturucu ile mücadelede koruyucu ve önleyici tedbirleri arttırmak için 50 ilde Narkotimleri devreye soktuk. Aile hekimlerini eğiterek bağımlılıkla mücadele etkinliğimizi güçlendiriyoruz. Gençlerin bağımlılıkla mücadele projelerine destek verdik" diye konuştu.

Kendisi de anne bir olan Çankırı, bu sorunun en çok annelerin, ailelerin canını yaktığını ifade ederek, "Ben çocuğunu ihbar edip, alın götürün, kurtarın çocuğumu diyen anneler görüyorum. Uyuşturucuyla mücadelemiz tüm gücüyle devam edecek. Özellikle uyuşturucu ile mücadele hususunda toplumsal mutabakatın sağlanacağı caydırıcı önlemlerin gündeme getirilmesini sağlayacağız" dedi.

KAVACIK'I ZİYARET ETTİ

Karabağlar'a bağlı kırsal Kavacık mahallesinde iftar yemeğine katılan Ceyda Bölünmez Çankırı, köy sakinleriyle kahvehanede bir araya geldi. Kavacık kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi üyesi kadınlarla üretim projeleri üzerine konuşan Çankırı, Mardin'de başlattığı topraktan tabağa projesini anlattı. Çankırı, Kavacık köylülerinden partilerine tam destek vermelerini istedi. Çankırı, iftarın ardından Kavacıklılara kendi elleriyle lokma dağıttı.

BİNLERCE İZMİRLİYE ULAŞTI

Ceyda Bölünmez Çankırı, Karabağlar'ın Yeşilyurt semtinde de Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı yaptı. Açılışta balkonlardaki vatandaşları da selamlayan Çankırı, hediye edilen Bozyakaspor formasını giydi. Coşkunun 24 Haziran'da sandıklara yansıyacağını söyleyen Çankırı, çalışmalara son güne kadar devam edeceklerini belirtti.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI