Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, ()-AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ (ŞEB) Forumu’nu Yalova’da gerçekleştirdi. AK Partili belediye başkanları, meclis üyeleri ve teşkilat yöneticilerinin katıldığı toplantıda AK Parti hükümetinin bugüne kadar Yalova’ya yaptığı en büyük yatırım ve bundan sonra yapılması istenen yatırım fikirleri alındı. Çıkacak olan sonuç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın Türkiye’deki tüm illerde hayata geçirdiği ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ (ŞEB) Forumu, Yalova’da da gerçekleştirildi. Yalova’nın ekonomik beklentilerinin enine boyuna masaya yatırıldığı ilk oturuma AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Partili ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ve teşkilat yöneticileri katıldı. Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen forum, Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Selami Özcan’ın moderatörlüğünde yapıldı.
Burada bir açılış konuşması yapan AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Fatma Salman, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 81 ilde ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ şeklinde bir toplantı düzenliyoruz ve 81 ile gidip bu toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantımız üç aşamadan oluşuyor. Sizlerden gelen verileri toplayarak oluşturacağımız bir süreç bu. İkinci ayağında işadamları, sivil toplum örgütleri ve akademisyenlerle toplantı yapacağız. Üçüncü ayağında ise sokaktaki vatandaşlara, yerel halka soru soracağız. Bu verilerin hepsini fikir tepsisi dediğimiz ortak bir yerde toplayacağız. Elde ettiğimiz bütün verileri en güzel şekilde değerlendirip Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız” dedi.
Oturumun moderatörlüğünü yapan Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Selami Özcan ise AK Partili yöneticilere sorulacak sorularla ilgili bilgi verdi. Özcan, “Fikir tepsisi yönteminde 10-15 dakikada sözlü fikirler alınacak. Daha sonra yazılı fikirler alınacak. Yazılı fikir alımında herkes fikirlerini yazacak. O fikirlerin tamamının yazıldığı bir doküman haline getirilecek. İkinci kısımda da puanlama yapılacak. En fazla puanı alan fikir başta olmak üzere fikirler sıralanacak. Merkezden gelen 5 sorunun cevabı aranacak. 81 ilde aynı soruların sorulduğu 5 soru sorulacak. Hükümetin son 15 yılda şehrinizde gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden projesi nedir? Şu anda şehrinizde devam eden ve hızlanması gerektiğini düşündüğünüz en önemli proje nedir? Önümüzdeki dönemde şehrinizde yapılmasını düşündüğünü yatırım veya proje nedir? Şehrinizin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinin önünde en büyük engel nedir? Şehrinizin önündeki 10 yıllık sürede hangi projelerle cazibe merkezi haline gelmesini istersiniz? Soruları sorulacak” şeklinde konuştu.
Yapılan bilgilendirmenin ardından forum oturumu basına kapalı olarak devam etti.

(FOTOĞRAFLI)