AK Parti İzmir İl Kolları, yerli malı tüketiminin artması ve bu konuda toplumsal bilincin oluşması amacıyla 110 kadın üreticiyi bir araya getirdi. 'AK kadınlar yerli ve milli üretir, ekonomiye destek verir' sloganıyla hayata geçirilen etkinlikte kadınlar, hazırladıkları ürünleri tüketicilere sunma fırsatı buldu. Büyük emek ve zaman harcanarak hayata geçirilen el emeği ürünler, tezgahlarda sergilendi.

İzmir'in Menderes ilçesinde, 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' kapsamında düzenlenen programa AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün eşi Nuriye Şengül, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre de katıldı. Amaçlarının yerli üretime dikkat çekmek olduğunu söyleyen Başkan Büyükdağ, bundan sonra da girişimci kadınlara yönelik farkındalık yaratan projelere devam edeceklerini vurguladı. Başkan Büyükdağ, "Yerli malı tüketiminin artması ve bu konuda toplumsal bilincin oluşması amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte, kadın girişimcilere ev sahipliği yaptık. Özellikle yerli ve milli üretime dikkat çekmek açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. 110 girişimci ve üretici kadınımızla güzel bir gün geçirdik. Programa desteklerinden dolayı Menderes Belediye Başkanımız Bülent Soylu'ya teşekkür ediyorum" dedi.

KADINLARA 100 MİLYON TL DESTEK

AK Parti hükümetinin, kadınların iş hayatına atılması konusunda birçok destekte bulunduğunu belirten Başkan Büyükdağ, "Bugüne kadar binlerce kadın, devlet desteğiyle iş hayatına atıldı. KOSGEB bünyesinde kadın girişimcilere yaklaşık 100 milyon TL hibe verildi. Bu sayede kadın girişimcilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Ayrıca girişimci olmak ve işini büyütmek isteyen kadınlarımıza hem özel hem de devlet tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimleri de veriliyor" diye konuştu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI