ÇANAKKALE-İzmir karayolunun Ayvacık ilçesi ile Küçükkuyu beldesi arasında bulunan Nusratlı rampalarındaki tünel inşaatında inceleme yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, tünellerin tamamlanmasıyla birlikte ulaşım anlamında muazzam bir imkan elde edileceğini belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, beraberinde AK Parti Çanakkale 2’nci sıra milletvekili adayı Jülide İskenderoğlu ile birlikte, Ayvacık ilçesi ile  Küçükkuyu Beldesi arasındaki duble yol çalışmaları kapsamında, Nusratlı rampalarında inşaatı devam eden T1 tünelinde incelemelerde bulundu.

Nusratlı rampalarının sorunlu bir ulaşım noktası olduğunu belirten AK Partili Turan, bu bölgenin yaşanan kazalar ve ölümler ile hafızalarda yer ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çanakkalemiz bir marka kent, bu marka kentte çok farklı alt başlıklar var. Her ilçemiz, her bölgemiz ayrı bir kıymet. Tünel bu bölge için bir can damarı. Takriben 1 saati bulan bu rampaları geçme süresi, tünellerin bitmesiyle birlikte 5-10 dakikalık bir süreye inecek. İki tane tünelimiz var burada. Uzunluğu bin 700 metre olan T1 tünelinin yaklaşık bin 300 metresine ulaşılmış durumda. Kalan bölüm de inşallah yıl sonuna kadar bitecek. Çanakkale’nin turizmine, sanayisine çok büyük katkı sağlayacağını umut ediyoruz. Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde en çok kazanın ve ölümün olduğu yer burası. Tünellerin tamamlanmasıyla birlikte ulaşım anlamında muazzam bir imkan elde etmiş olacağız."

İpek YAVAŞ/AYVACIK(Çanakkale), ()

FOTOĞRAFLI