MERSİN, () – MERSİN’de Akdeniz Belediyesi, taziyeleri sırasında ihtiyaç duydukları hizmetleri acılı ailelere eksiksiz ve zamanında verebilmek adına cenaze hizmetleri ekip sayısı ile araç-gereç filosunu güçlendirdi.
Akdeniz Belediyesi, kederli ailelerin yanında olabilmek için 3 adet cenaze nakil aracı, 20 adet kapalı taziye çadırı, 40 adet büyük şemsiye, 3 bin 500 adet yeni sandalye, 600 adet masa, 300 adet sehpa, 18 adet semaver ile 6 adet elektrikli sobayı envantere katarak vatandaşlara hizmet veriyor. Belediye, cenaze nakil ve taziye hizmetinin yanı sıra, taziye sahibi ailenin yakınları için de belediyeye ait otobüslerle mezarlığa kadar ulaşım hizmeti sunuyor.
Akdeniz Belediyesi Makine İkmal Sahası’nı ziyaret eden Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, yeni alınan kapalı taziye çadırlarını, şemsiyeler ve diğer araç-gereçler ile ekipmanları inceleyip bilgi aldı. Ardından haftanın 7 günü ve 24 saat cenaze hizmeti veren ekip üyeleriyle bir araya gelen Başkan Pamuk, vatandaşların cenaze hizmetlerinden memnuniyet duymalarını sağlamaları nedeniyle ekibi kutladı.
Başkan Pamuk, cenaze hizmetlerine çok ciddi bir önem verdiklerinin belirterek, talep eden tüm vatandaşlara taziye hizmetini eksiksiz ve zamanında verebilmek için araç-gereç filosunu güçlendirdiklerini, ekip sayısını da arttırdıklarını söyledi.
Vatandaş odaklı, hizmeti önceleyen bir yönetim anlayışıyla belediye hizmetlerini eksiksiz ve nitelikli bir şekilde sürdürmeye çalıştıklarını ifade eden Pamuk, "Mutlu gününde olduğu gibi özellikle acı gününde de vatandaşımızın yanında olmak istiyoruz. Bugün itibariyle yeni bir cenaze ekibi kurduk ve ekipmanlarımızı da yenileyip güçlendirdik. Akdeniz Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın en kederli günlerinde yanlarında olduğumuzu hissettirmek, onlara daha iyi hizmet verebilmek adına, cenaze hizmetimizi daha da yaygınlaştıracağız. Hem cenazelerinde hem de düğünlerinde insanlarımızın yanında olmaya, onların acısını da sevincini de paylaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFI