MERSİN, () – MERSİN’de ilçe sınırlarına son 1,5 yılda 14 yeni park kazandıran Akdeniz Belediyesi, bir yenisini daha yapıyor.
Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Karacailyas Emek Mahallesi Muhtarlığının bitişiğindeki alan üzerine de yeni bir park inşa ediyor. Bin 300 metrekarelik alana sahip olacak parkın içine, 2 adet kamelya ve 10 adet bank, 1 adet çocuk oyun grubu, fitness aleti, aydınlatma direkleri ve çöp kutuları yerleştirilecek. Ardından parkın peyzaj düzenlemesi de yapılacak olan park, çeşitli ağaçlar ve rengârenk çiçeklerle süslenecek. Ekipler eliyle park yapılacak alanda sınır bordürleri çekilirken, kilit taşlarıyla da parkın içinden geçecek yürüme yolları çiziliyor.
Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Akdeniz’in yeşile bürünmesi noktasında, üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu eksiksiz yerine getireceklerini belirterek, "İlçemizde uygun olan her metrekareyi yeşillendirip halkımızın hizmetine sunmak için yoğun bir gayretle çalışıyoruz. Bu amaçla, uygun olan bölgelerde yeni parklar yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Ekiplerimiz ayrıca, parklarda yıpranmış olan banklar ve oyun grupları ve spor aletlerini de değiştirmekte, yeni çöp kovaları koymakta ve parkları genel bir bakımdan geçirmektedir. Bunun yanı sıra, her parkımızda ağaç dikimi ve yeşillendirme çalışması yapmaktayız. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla, vatandaşlarımızın bize olan emanetini, yine halkımız yararına hizmet, proje ve çalışmalarda kullanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI