MERSİN, () – MERSİN’de Akdeniz Belediyesi, sahipleri tarafından terk edildiği için zamanla harabeye dönüşerek çökme riski oluşan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle şikâyetlere konu olan metruk yapıların yıkımına yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, yasal işlemlerin tamamlanması ve encümen kararıyla birlikte, Kültür Mahallesi 4314 sokakta bulunan 2 katlı metruk bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım öncesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çevreye güvenlik şeridi çekti ve sokağı trafiğe kapattı. Yıkımdan sonra ortaya çıkan moloz ve atıklar da iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenip bölgeden çıkarılırken, çalışmaya tanık olan mahalle sakinleri, gösterilen duyarlılık nedeniyle Başkan Pamuk ve fen işleri ekiplerine teşekkür etti.
Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Mersin’de son bir hafta içinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle, terk edildiği için zamanla harabeye dönüşen yapıların yarattığı risklerin arttığını belirterek, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kent estetiğinin korunması belediye olarak önceliklerimiz arasındadır. Zira harabeye dönüşen metruk yapılar, kent estetiğini bozmasının yanı sıra, madde bağımlılarının kullandığı mekânlara da dönüştüğü için toplumsal bir sorun haline de gelmektedir. Bu nedenle Belediye Encümeni tarafından yasal işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte olabilecek en kısa sürede fen işleri ekiplerimiz tarafından harabeye dönüşen metruk binaların yıkım çalışmaları yerine getirilmektedir" diye konuştu.
Başkan Pamuk; Akdeniz sakinlerinin, metruk yapılarla ilgili şikâyet ve taleplerini, Teknik Hizmet Birimlerinin (2387954) ve (2387955) numaralı telefonları üzerinden Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine iletebileceklerini de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI