KONYA'nın Akşehir ilçesinde yılda 10 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak olan Kuyulutaş Hidroelektrik Santrali elektrik üretimine başladı.
Akşehir'de Değirmenköy Mahallesi Koca Çay mevkiinde 2016 yılında yapımına başlanan Kuyulutaş HES, ekim ayından itibaren elektrik üretimine başladı. Kuyulutaş Regülatörü ve HES Projesi Sorumlusu Elektrik Mühendisi Zülküf Harman,  santralin Akşehir’de yıllık 10 bin konutunun enerji ihtiyacının karşılanacağını belirtti. Santralin 49 yıllık işletme lisansı ile yapıldığını ifade eden Harman,  şunları söyledi:
''2018 Ekim ayrı itibariyle projemiz devreye girmiş bulunmaktadır. Yapılan işletmelerimizde bulunan kurulu gücümüzün 2 megavat olmasından itibaren yaklaşık olarak Akşehir’in 10 Bin konutunun enerji ihtiyacının karşılama kapasitesine sahip durumda. Yapılan projenin yapım süresince oluşan yatırım bedeli olarak 10 milyon lira kadar bir bütçe gideri oluşturuldu. Ayrıca projemiz yapım süresinde 200 kişiye istihdam sağlarken işletmesi ise 49 yıllığına alındı. 49 yıl boyunca da 7 kişiye ayrıca istihdam sağlanarak ülke ve bölge ekonomimize katkı sağlamış olacağız. Ayrıca projemiz tamamen çevreye duyarlı olup aynı zamanda çevreye temiz enerji üretimi sağlayıp milli ekonomimize katkı sağlamaktadır.''