Ahmet ACAR/KAŞ, () - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) gönüllü ekiplerine yönelik navigasyon eğitimi yapıldı.

AKUT Kaş-Kalkan ekibinin ev sahipliğinde gerçekleşen eğitim, Kalkan bölgesinde yapıldı. AKUT eğitmenleri tarafından verilen eğitime AKUT Kaş, Kalkan, Fethiye, Antalya ve Alanya ekiplerinden 33 gönüllü katıldı. Eğitimin birinci gününde harita okuma, pusula kullanma ve GPS (Global Positioning System) eğitimi verildi. İkinci gün ise araziye çıkıldı. 6 gruba ayrılan gönüllüler kendilerine verilen koordinatlarla arazi içinde gizlenen 6 noktaya ulaştı. Ekipler kendilerine verilen farklı sıralamada verilen noktaya ulaşırken, GPS kullanımı ile arazide kendi noktalarını belirleme, harita ve pusula yardımı ile de kendilerine bildirilen konumlara ulaştı. Eğitime katılan ekipler ve eğitmenler bilgi alışverişinde bulundu. Bireysel olarak arazide, harita ve pusula kullanma konusunda çalışma gerçekleştirdiler.

AKUT Kaş-Kalkan Birimi Sorumlusu Bircan Tolunay, "AKUT olarak gönüllülerimizin eğitimine ve bilgilerini yenilemeye, uygulama yapmaya büyük önem veriyoruz. AKUT'un arama kurtarma ekibi olarak, uluslararası başarılarının, dernek olarak ilk sıralarda olmasının nedeni de gönüllülere verdiği sürekli eğitimdir" dedi.

FOTOĞRAFLI